Subsidie voor isolatie in Malden

Als u overweegt uw woning in Malden te isoleren, is het goed om te weten dat u mogelijk gebruik kunt maken van subsidies. Deze financiële tegemoetkomingen kunnen uw investering in isolatie aanzienlijk verlagen. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen door middel van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Ook op lokaal niveau worden soms subsidies aangeboden. Voor meer informatie over de beschikbare subsidie isolatie kunt u terecht op de desbetreffende pagina’s. Hieronder vindt u de huidige subsidies voor verschillende vormen van isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Malden

Oude subsidies in Malden

In het verleden zijn er diverse subsidies geweest die inwoners van Malden konden aanvragen voor isolatieprojecten. Zo bood de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) ondersteuning bij het uitvoeren van energiebesparende maatregelen. Hoewel deze specifieke subsidie niet meer beschikbaar is, kunt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) actuele informatie vinden over eventuele huidige regelingen en subsidies die nog wel beschikbaar zijn voor uw isolatieplannen.

Isolatie prijzen in Malden

De kosten voor het isoleren van uw woning in Malden kunnen variëren afhankelijk van de soort isolatie die u kiest. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemethoden. Deze prijzen zijn exclusief eventuele subsidies die de uiteindelijke kosten kunnen drukken.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Malden?

In Nederland gelden er regels en bouwvoorschriften waaraan isolatiewerkzaamheden moeten voldoen. Deze zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en zorgen ervoor dat isolatie op een veilige en energie-efficiënte manier wordt aangebracht. Het is belangrijk om te weten dat voor sommige isolatiewerkzaamheden een vergunning vereist kan zijn. Dit is afhankelijk van de aard en omvang van de werkzaamheden. Raadpleeg daarom altijd het omgevingsloket of uw gemeente om te controleren of u een vergunning nodig heeft voor uw isolatieproject in Malden.

Vergelijk isolatie specialisten in Malden en bespaar!

Het kiezen van de juiste isolatiespecialist is cruciaal voor een succesvolle en kostenefficiënte isolatie van uw woning. Door offertes te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken en mogelijk flink besparen op uw investering. In Malden zijn diverse kwalitatieve isolatiebedrijven actief die u graag helpen met uw isolatieproject. Vergelijk de diensten, kosten en ervaringen van verschillende specialisten om de beste match voor uw situatie te vinden. Zo zorgt u ervoor dat uw huis niet alleen comfortabeler wordt, maar draagt u ook bij aan een lagere energierekening en een beter milieu.