Subsidie voor isolatie in Makkum

Wanneer u uw woning in Makkum wilt isoleren, kunt u in aanmerking komen voor aantrekkelijke subsidies. Deze financiële tegemoetkomingen zijn bedoeld om de investering in isolatie te verlagen en daarmee energiebesparing te stimuleren. De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) biedt u de mogelijkheid om een deel van de kosten terug te krijgen. Meer informatie over deze subsidie vindt u op de website van RVO. Daarnaast kunt u op de pagina subsidie isolatie een duidelijk overzicht vinden van de huidige subsidies en de voorwaarden die hieraan verbonden zijn. Hieronder vindt u een tabel met de huidige subsidies voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Makkum

Oude subsidies in Makkum

In het verleden waren er verschillende subsidies beschikbaar voor isolatie in Makkum, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor verenigingen van eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke subsidie niet meer beschikbaar is, kunnen er nog steeds mogelijkheden zijn voor financiële ondersteuning bij het verduurzamen van uw woning. Voor de meest actuele informatie kunt u terecht op RVO.nl.

Isolatie prijzen in Makkum

De kosten voor isolatie kunnen per project verschillen en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type isolatie en de omvang van de werkzaamheden. Om u een idee te geven van de gemiddelde prijzen voor isolatie in Makkum, vindt u hieronder een overzichtelijke tabel. Houd er rekening mee dat deze prijzen indicatief zijn en dat de werkelijke kosten kunnen variëren op basis van uw specifieke situatie.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Makkum?

Isolatie van uw woning in Makkum is niet alleen een slimme keuze voor uw portemonnee en comfort, maar het is ook van belang voor het milieu. Er zijn echter wel regels en voorschriften waaraan u moet voldoen wanneer u isolatiewerkzaamheden uitvoert. Deze regelgeving kan gaan over de kwaliteit van het materiaal, de wijze van installatie en eventuele vergunningen die vereist zijn voor bepaalde werkzaamheden. Het is verstandig om u vooraf goed te informeren bij uw gemeente over de lokale bouwvoorschriften en milieu-eisen. Zo weet u zeker dat uw isolatieproject voldoet aan alle geldende regels.

Vergelijk isolatie specialisten in Makkum en bespaar!

Het vinden van de juiste isolatie specialist in Makkum is essentieel voor een succesvol isolatieproject. Door offertes te vergelijken van verschillende aanbieders, kunt u niet alleen de meest gunstige prijs vinden, maar ook een partner die aansluit bij uw wensen en eisen. Wij nodigen u uit om gebruik te maken van onze vergelijkingstool, waarmee u snel en eenvoudig meerdere offertes kunt aanvragen en vergelijken. Dit kan uiteindelijk leiden tot een aanzienlijke besparing op uw isolatieproject, soms wel tot 40% op de totale kosten. Start vandaag nog met vergelijken en zet een stap naar een duurzamer en comfortabeler thuis.