Subsidie voor isolatie in Makkum

Wanneer u overweegt uw woning in Makkum te isoleren, kunt u profiteren van aantrekkelijke subsidies. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Deze regeling biedt u een tegemoetkoming in de kosten voor het isoleren van uw huis. Op de pagina over subsidie isolatie vindt u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende isolatiemaatregelen. Hieronder ziet u een tabel met de huidige subsidiebedragen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Makkum

Oude subsidies in Makkum

In het verleden waren er diverse lokale en landelijke regelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke regeling niet meer beschikbaar is, kunnen VvE’s nog steeds terecht op RVO.nl voor informatie over actuele subsidiemogelijkheden en financieringsregelingen voor energiebesparende maatregelen.

Isolatie prijzen in Makkum

De kosten voor het isoleren van uw woning in Makkum kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest. Hieronder vindt u een tabel met de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemaatregelen. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken op basis van uw specifieke situatie en de gekozen isolatiematerialen en -technieken.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Makkum?

In Makkum, net als in de rest van Nederland, zijn er bepaalde regels en voorschriften waaraan u moet voldoen bij het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden. Zo zijn er eisen met betrekking tot de thermische prestaties, zoals de Rd-waarde, die de isolatiewaarde van materialen aangeeft. Isolatie is niet wettelijk verplicht, maar er zijn wel normen vastgelegd in het Bouwbesluit die aangeven wat de minimale prestaties moeten zijn bij renovatie of nieuwbouw. Het is belangrijk om u goed te informeren over deze eisen voordat u begint met isoleren.

Vergelijk isolatie specialisten in Makkum en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatie specialisten in Makkum te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten. Het is raadzaam om meerdere offertes aan te vragen en deze nauwkeurig naast elkaar te leggen. Let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit van de materialen, de ervaring van de isolatiespecialist en de geboden garanties. Zo maakt u een weloverwogen keuze en zorgt u ervoor dat uw investering in isolatie optimaal rendeert.