Subsidie voor isolatie in Made

Wanneer u overweegt uw woning in Made te isoleren, is het raadzaam om gebruik te maken van beschikbare subsidies. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen door financiële tegemoetkomingen aan te bieden. Door gebruik te maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), kunt u een deel van uw investering terugkrijgen. De hoogte van de subsidie hangt af van het type isolatie en de oppervlakte die geïsoleerd wordt. Voor gedetailleerde informatie over de subsidiebedragen en voorwaarden kunt u terecht op de pagina over subsidie isolatie. Bekijk hieronder de huidige subsidietarieven:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Made

Oude subsidies in Made

In het verleden waren er andere subsidies beschikbaar, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor verenigingen van eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke regeling niet meer actief is, kunnen er nog steeds mogelijkheden zijn voor financiële ondersteuning. Bezoek de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) om de huidige subsidiemogelijkheden en voorwaarden te bekijken.

Isolatie prijzen in Made

Het isoleren van uw woning is een investering die zich op de lange termijn terugbetaalt, zowel in comfort als in energiebesparing. De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatietypes. Deze prijzen zijn inclusief materiaal en arbeid, maar exclusief eventuele subsidies die uw netto kosten kunnen verlagen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Made?

In Nederland zijn er richtlijnen en normen vastgesteld om de kwaliteit en effectiviteit van isolatie te waarborgen. Zo is er voor nieuwbouwwoningen een minimale Rc-waarde (warmteweerstand) voorgeschreven. Voor bestaande bouw is isolatie niet verplicht, maar er zijn wel normen die aangeven welke isolatiewaarden als effectief worden beschouwd. Het is belangrijk om u goed te informeren over deze regels voordat u start met isolatiewerkzaamheden.

Vergelijk isolatie specialisten in Made en bespaar!

Door offertes te vergelijken van verschillende isolatiespecialisten uit Made, kunt u aanzienlijk besparen op uw isolatieproject. Niet alleen kunt u de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden, maar ook een specialist die aansluit bij uw specifieke wensen en behoeften. Start vandaag nog met vergelijken en ontdek hoeveel u kunt besparen op uw isolatieklus.