Subsidie voor isolatie in Maasbree

Als u overweegt om uw woning in Maasbree te isoleren, dan kunt u mogelijk profiteren van aantrekkelijke subsidies. De Nederlandse overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Deze subsidie kan een aanzienlijk deel van uw investering dekken. Voor specifieke informatie over de subsidie isolatie kunt u terecht op onze gedetailleerde subsidiepagina. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiewaarden voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Maasbree

Oude subsidies in Maasbree

In het verleden waren er andere subsidies beschikbaar, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Voor meer informatie over deze en mogelijk andere verouderde subsidies kunt u de pagina van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) raadplegen. Hoewel deze specifieke regelingen niet meer van toepassing zijn, bieden de huidige subsidies ruime mogelijkheden om de kosten van isolatie te verlagen.

Isolatie prijzen in Maasbree

De kosten voor het isoleren van uw woning in Maasbree kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een indicatieve tabel met de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemaatregelen. Deze prijzen zijn inclusief materiaal en arbeid, maar exclusief eventuele subsidies die de kosten verder kunnen drukken.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Maasbree?

In Maasbree en de rest van Nederland gelden er bouwvoorschriften en regelgevingen waaraan isolatiewerkzaamheden moeten voldoen. Deze zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en de lokale bouwverordeningen. Het is belangrijk om na te gaan of voor de geplande isolatiewerkzaamheden een vergunning vereist is en of deze voldoen aan de minimale Rd-waarden die de energieprestatie van uw woning verbeteren. Daarnaast is het essentieel om te controleren of de werkzaamheden overeenkomen met de voorwaarden van de beschikbare subsidies.

Vergelijk isolatie specialisten in Maasbree en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Maasbree te vergelijken, kunt u de beste deal vinden en tot wel 40% besparen op uw isolatieproject. Neem de tijd om verschillende aanbieders te beoordelen op prijs, kwaliteit en service. Start vandaag nog met vergelijken en zet de eerste stap naar een energiezuiniger en comfortabeler thuis.