Subsidie voor isolatie in Maarssen

Wanneer u als inwoner van Maarssen uw woning wilt isoleren, kunt u mogelijk aanspraak maken op aantrekkelijke subsidies. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen waardoor het voor u financieel interessanter wordt om uw huis te isoleren. Via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kunt u nagaan of u in aanmerking komt voor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Daarnaast biedt onze website uitgebreide informatie over de mogelijkheden voor subsidie isolatie in Maarssen. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Maarssen

Oude subsidies in Maarssen

Voorheen waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s), die ook interessant konden zijn voor inwoners van Maarssen. Alhoewel deze specifieke subsidieregeling niet meer actief is, is het raadzaam om de website van de RVO in de gaten te houden voor eventuele nieuwe subsidiemogelijkheden die uw isolatieproject kunnen ondersteunen.

Isolatie prijzen in Maarssen

De kosten voor het isoleren van uw woning in Maarssen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest. Gemiddeld liggen de prijzen voor dakisolatie tussen €40 en €60 per vierkante meter, terwijl spouwmuurisolatie doorgaans goedkoper is, met prijzen die variëren van €20 tot €35 per vierkante meter. Vloerisolatie of isolatie van de kruipruimte kost gemiddeld tussen €20 en €30 per vierkante meter, en voor isolatieglas moet u rekening houden met een prijsrange van €65 tot €85 per vierkante meter. Hieronder ziet u een overzicht van de gemiddelde prijzen:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Maarssen?

In Nederland zijn er diverse bouwvoorschriften en regels die betrekking hebben op isolatie. Deze regels zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en zijn bedoeld om te zorgen voor een minimale kwaliteit van bouwwerken, waaronder isolatiewaarden. Het is belangrijk om te weten dat voor sommige isolatiewerkzaamheden een vergunning vereist kan zijn. Dit is vooral het geval bij ingrijpende verbouwingen aan de buitenkant van het gebouw, zoals bij gevelisolatie. Het is aan te raden om bij de gemeente Maarssen te informeren naar de lokale voorschriften voordat u met uw isolatieproject begint.

Vergelijk isolatie specialisten in Maarssen en bespaar!

Gaat u uw huis isoleren? Dan kunt u flink besparen door offertes van verschillende isolatiespecialisten uit Maarssen te vergelijken. Door een vergelijking te maken, krijgt u niet alleen inzicht in de kosten, maar ook in de kwaliteit en de service die verschillende bedrijven bieden. Zo kiest u voor de isolatieoplossing die het beste bij uw situatie past en kunt u tot wel 40% besparen op de totale kosten. Begin vandaag nog met vergelijken en zet de stap naar een comfortabeler en energiezuiniger huis.