Subsidie voor isolatie in Maarheeze

Wanneer u overweegt uw woning in Maarheeze te isoleren, is het raadzaam om te onderzoeken welke subsidie mogelijkheden er zijn om uw investering nog rendabeler te maken. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via diverse subsidieregelingen. Zo kunt u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) terecht voor de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE), die u kunt aanvragen voor verschillende isolatiemaatregelen. Meer informatie over deze subsidie vindt u op de website van RVO. Daarnaast is er specifieke subsidie isolatie beschikbaar die de kosten aanzienlijk kan verminderen. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Maarheeze

Oude subsidies in Maarheeze

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) specifiek voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze regeling niet meer actief is, kan het nuttig zijn om op de hoogte te zijn van de historie van subsidies voor isolatie in Maarheeze. Voor meer informatie over oude subsidies en andere regelingen kunt u terecht op de website van de RVO.

Isolatie prijzen in Maarheeze

De kosten voor het isoleren van uw woning kunnen variëren afhankelijk van de gekozen isolatiemethode en de omvang van het project. In Maarheeze zijn de gemiddelde prijzen voor isolatie als volgt:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Maarheeze?

Voordat u start met isolatiewerkzaamheden, is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de lokale regelgeving in Maarheeze. Deze regels kunnen betrekking hebben op bouwvoorschriften, vergunningen en de kwaliteitseisen waaraan de isolatie moet voldoen. Het is raadzaam om bij de gemeente na te gaan welke specifieke voorschriften er gelden, zodat u zeker weet dat uw isolatieproject aan alle eisen voldoet.

Vergelijk isolatie specialisten in Maarheeze en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Maarheeze te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken en mogelijk flink besparen op uw isolatieproject. Het vergelijken van offertes geeft u inzicht in de marktprijzen en de diensten die worden aangeboden. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste specialist voor uw situatie. Neem de tijd om de opties zorgvuldig af te wegen en kies voor de specialist die het beste aansluit bij uw wensen en budget.