Subsidie voor isolatie in Losser

Als u overweegt uw woning in Losser te isoleren, is het goed om te weten dat er financiële ondersteuning beschikbaar is om uw investering te verlichten. De overheid biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) subsidies aan die het aantrekkelijker maken om te investeren in isolatie. Deze subsidies kunnen de kosten aanzienlijk verlagen en daarmee de terugverdientijd van uw investering verkorten. Voor meer informatie over de ISDE kunt u hier klikken. Daarnaast is het mogelijk om via onze website meer te leren over de beschikbare subsidie isolatie en hoe u deze kunt aanvragen.

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Losser

Oude subsidies in Losser

In het verleden waren er andere subsidies beschikbaar voor bewoners in Losser die hun woning wilden verduurzamen. Een voorbeeld hiervan is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s), die specifiek gericht was op energiebesparende maatregelen in appartementencomplexen. Hoewel deze specifieke subsidie niet meer beschikbaar is, kunt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) actuele informatie vinden over welke regelingen momenteel aangeboden worden.

Isolatie prijzen in Losser

Wanneer u in Losser uw woning wilt isoleren, is het belangrijk om een beeld te hebben van de kosten die hieraan verbonden zijn. De prijzen voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder treft u een overzicht van de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeid en btw. Houd er rekening mee dat dit slechts indicatieve prijzen zijn en dat de werkelijke kosten kunnen afwijken. Voor een nauwkeurige offerte kunt u het beste contact opnemen met lokale isolatiespecialisten.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Losser?

In Nederland is het niet verplicht om uw woning te isoleren. Echter, er zijn wel landelijke regels en normen vastgesteld om ervoor te zorgen dat nieuwe woningen voldoen aan bepaalde energieprestatie-eisen. Voor bestaande bouw zijn er geen specifieke isolatieverplichtingen, maar de overheid stimuleert wel het verbeteren van de energie-efficiëntie van woningen door middel van subsidies en leningen. In Losser gelden dezelfde regels als in de rest van Nederland. Het is raadzaam om, voordat u begint met isolatiewerkzaamheden, te controleren of er lokale regelgeving of specifieke eisen zijn waaraan u moet voldoen. Bijvoorbeeld, in sommige gevallen kan er een omgevingsvergunning vereist zijn.

Vergelijk isolatie specialisten in Losser en bespaar!

Om de meest kosteneffectieve oplossing voor uw isolatiebehoeften te vinden, is het verstandig om offertes te vergelijken van verschillende isolatie specialisten in Losser. Door verschillende offertes naast elkaar te leggen, krijgt u een duidelijk beeld van de prijzen en kunt u tot wel 40% besparen op de totale kosten. Bovendien kunt u door te vergelijken een isolatie specialist kiezen die ervaring heeft met het type isolatie dat u wenst en die een goede reputatie heeft qua service en afwerking. Begin vandaag nog met vergelijken en zet een belangrijke stap naar een duurzamer en comfortabeler huis.