Subsidie voor isolatie in Lochem

Als u overweegt uw woning in Lochem te isoleren, is het raadzaam om op de hoogte te zijn van de huidige subsidiemogelijkheden. De overheid stimuleert energiebesparing in woningen door middel van subsidies, waardoor u een deel van uw investering kunt terugkrijgen. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruikmaken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor isolatiemaatregelen. Voor meer informatie over deze subsidie kunt u terecht op de website van RVO. Daarnaast biedt onze website gedetailleerde informatie over subsidie isolatie, waarmee u zich verder kunt verdiepen in de financiële voordelen. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Lochem

Oude subsidies in Lochem

In het verleden waren er verschillende subsidies beschikbaar voor het isoleren van woningen in Lochem. Een voorbeeld hiervan was de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s), waarbij men financiële ondersteuning kon krijgen voor energiebesparende maatregelen. Hoewel deze specifieke subsidie niet meer beschikbaar is, kunnen geïnteresseerden de huidige opties en het verleden van dergelijke subsidies nagaan op de RVO website. Het is van belang om te blijven controleren op updates, aangezien subsidies en regelingen kunnen wijzigen.

Isolatie prijzen in Lochem

De kosten voor het isoleren van uw woning in Lochem kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatievormen. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen afhankelijk van de specifieke situatie verschillen. Het is daarom aan te raden om meerdere offertes aan te vragen om een accurate schatting voor uw woning te krijgen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Lochem?

Wanneer u start met isolatiewerkzaamheden in Lochem, dient u rekening te houden met de geldende wet- en regelgeving. Deze regels zijn opgesteld om de kwaliteit en veiligheid van isolatiewerkzaamheden te waarborgen. Zo is het belangrijk dat de gebruikte materialen voldoen aan de gestelde isolatiewaarden en dat de werkzaamheden worden uitgevoerd door een erkend isolatiebedrijf. Het is verstandig om voorafgaand aan de werkzaamheden te controleren of er specifieke lokale voorschriften of vergunningseisen zijn. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met de gemeente Lochem of een specialist raadplegen.

Vergelijk isolatie specialisten in Lochem en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Lochem te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten van uw isolatieproject. Het is niet alleen belangrijk om de prijs te overwegen, maar ook de kwaliteit van de materialen en de expertise van het isolatiebedrijf. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste specialist voor uw situatie. Door gebruik te maken van onze vergelijkingsservice, kunt u offertes opvragen, de verschillende opties naast elkaar leggen en zo de beste keuze maken voor uw woning en portemonnee.