Subsidie voor isolatie in Leusden

Wist u dat u als inwoner van Leusden aanspraak kunt maken op subsidie voor het isoleren van uw woning? Deze financiële tegemoetkoming maakt het investeren in isolatie aanzienlijk aantrekkelijker en verlaagt de drempel om uw huis duurzamer te maken. De overheid biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) een mogelijkheid om een deel van de kosten terug te krijgen. Voor meer informatie over de specifieke voorwaarden en bedragen kunt u terecht op de pagina over subsidie isolatie. Hieronder vindt u de huidige subsidiebedragen voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Leusden

Oude subsidies in Leusden

In het verleden waren er andere subsidieregelingen van kracht, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze regeling niet meer actief is, kan het interessant zijn om te zien welke mogelijkheden er eerder waren. Dit kan u een beeld geven van hoe de overheid isolatie initiatieven in het verleden heeft gestimuleerd. Bezoek de website van RVO voor meer informatie over oude subsidies.

Isolatie prijzen in Leusden

De kosten voor het isoleren van uw woning in Leusden variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest. Het is belangrijk om een goed overzicht te hebben van de gemiddelde prijzen, zodat u een geïnformeerde keuze kunt maken. In de volgende tabel vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatievormen:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Leusden?

In Leusden, net zoals in de rest van Nederland, zijn er bepaalde regels en voorschriften waaraan u moet voldoen wanneer u uw woning wilt isoleren. Deze regels zijn er om te zorgen dat isolatiewerkzaamheden veilig en volgens de huidige bouwstandaarden worden uitgevoerd. Het is mogelijk dat voor sommige isolatiewerkzaamheden een vergunning vereist is. Daarnaast zijn er richtlijnen voor de minimale isolatiewaarden die behaald dienen te worden om in aanmerking te komen voor subsidies. Voor de meest actuele informatie over de regelgeving kunt u het beste contact opnemen met uw gemeente of een lokale isolatiespecialist.

Vergelijk isolatie specialisten in Leusden en bespaar!

Het vergelijken van offertes van verschillende isolatie specialisten in Leusden kan u een aanzienlijke besparing opleveren. Door meerdere offertes naast elkaar te leggen, krijgt u een helder beeld van de kosten en kunt u kiezen voor de aanbieder met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien kan het verschil in prijs tussen diverse aanbieders oplopen tot wel 40%. Neem daarom de tijd om uw opties te vergelijken en maak een weloverwogen keuze voor uw isolatieproject. Begin vandaag nog met het aanvragen van offertes en zet de eerste stap naar een comfortabeler en energiezuiniger huis in Leusden.