Subsidie voor isolatie in Lent

Wanneer u overweegt uw woning in Lent te isoleren, is het verstandig om te informeren naar de huidige subsidiemogelijkheden. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen door middel van subsidies, waardoor u een deel van uw investering kunt terugkrijgen. U kunt hierbij denken aan subsidies voor bijvoorbeeld dakisolatie, vloerisolatie of isolatieglas. Voor meer informatie over de specifieke voorwaarden en het aanvragen van subsidies, bezoekt u de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Eveneens kunt u op onze eigen pagina meer lezen over subsidie isolatie en de actuele regelingen die daarvoor gelden. Zie hieronder de tabel met de huidige subsidiebedragen voor isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Lent

Oude subsidies in Lent

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze subsidies niet langer beschikbaar zijn, is het nuttig om de historie te kennen voor een volledig beeld van de mogelijkheden die er waren. Dit helpt u bij het begrijpen van de evolutie van isolatie subsidies. Voor meer informatie over oude subsidies kunt u terecht op RVO.nl.

Isolatie prijzen in Lent

De kosten voor het isoleren van uw woning in Lent kunnen variëren afhankelijk van het soort isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende isolatievormen. Deze prijzen zijn inclusief materiaal en arbeidskosten, maar exclusief eventuele subsidies die de kosten nog verder kunnen drukken.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Lent?

Isolatie van woningen wordt steeds belangrijker, en in sommige gevallen is het zelfs verplicht. In Nederland zijn er energieprestatienormen waar uw woning aan moet voldoen. Deze normen worden uitgedrukt in een energie-index of energielabel. Goede isolatie draagt bij aan een beter energielabel, wat niet alleen goed is voor het milieu en uw portemonnee, maar ook van invloed kan zijn op de waarde van uw woning. Voor specifieke regelgeving en verplichtingen omtrent isolatie in Lent, kunt u het beste contact opnemen met uw gemeente.

Vergelijk isolatie specialisten in Lent en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Lent te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken en aanzienlijk besparen op uw isolatieproject. Het is mogelijk om tot wel 40% te besparen door de juiste specialist te kiezen. Bezoek onze website om eenvoudig offertes aan te vragen en vind de beste deal voor uw situatie. Zo zorgt u voor een comfortabeler huis en een lagere energierekening, terwijl u tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzamere wereld.