Subsidie voor isolatie in Lemmer

Wanneer u overweegt uw woning in Lemmer te isoleren, is het raadzaam om de mogelijkheden voor subsidie te verkennen. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen door diverse subsidies beschikbaar te stellen. Een van de regelingen waar u mogelijk gebruik van kunt maken, is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). U kunt meer informatie vinden over deze subsidie op de website van RVO. Daarnaast is er specifieke subsidie isolatie beschikbaar die kan bijdragen aan de financiering van uw isolatieproject. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor diverse isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Lemmer

Oude subsidies in Lemmer

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke regeling niet meer beschikbaar is, kunnen de historische gegevens u mogelijk inzicht geven in trends en mogelijkheden voor toekomstige subsidieaanvragen. Voor meer informatie over voorgaande regelingen kunt u een bezoek brengen aan de RVO website.

Isolatie prijzen in Lemmer

De kosten voor het isoleren van uw woning in Lemmer kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals het type isolatie, de omvang van het project, en de keuze van de isolatiematerialen. Hieronder vindt u een indicatie van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatievormen. Deze prijzen kunnen u helpen bij het opstellen van een budget voor uw isolatieproject.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Lemmer?

De regelgeving omtrent isolatie kan per gemeente verschillen. In Lemmer dient u rekening te houden met de lokale bouwvoorschriften en eventuele welstandseisen. Het is belangrijk om vooraf te controleren of u een vergunning nodig heeft voor isolatiewerkzaamheden aan uw woning. Daarnaast zijn er landelijke regels die bepalen welke isolatiewaarden (Rd-waarden) minimaal behaald moeten worden om in aanmerking te komen voor subsidie. Deze waarden zijn ook terug te vinden in de eerder getoonde subsidietabel.

Vergelijk isolatie specialisten in Lemmer en bespaar!

Om de beste deal te vinden voor uw isolatieproject in Lemmer, loont het om offertes van verschillende isolatiespecialisten te vergelijken. Door de tarieven en services naast elkaar te leggen, kunt u een weloverwogen keuze maken en tot wel 40% besparen op de kosten. Het vergelijken van offertes is een eenvoudige stap die u dichter bij een energiezuiniger en comfortabeler huis brengt. Start vandaag nog met besparen en zet de eerste stap naar een duurzame toekomst voor uw woning.