Subsidie voor isolatie in Lelystad

Wanneer u overweegt uw woning in Lelystad beter te isoleren, is het raadzaam om te onderzoeken of u in aanmerking komt voor subsidie. De overheid stimuleert het verduurzamen van woningen namelijk actief, en dat kan u een aanzienlijk financieel voordeel opleveren. Via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), kunt u subsidie ontvangen voor verschillende isolatiemaatregelen. Bent u benieuwd naar de specifieke bedragen en voorwaarden? Bezoek dan onze pagina over subsidie isolatie en bekijk de onderstaande tabel voor de huidige subsidiebedragen in Lelystad.

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Lelystad

Oude subsidies in Lelystad

Naast de huidige subsidieprogramma’s waren er in het verleden ook andere regelingen waar Lelystedelingen gebruik van konden maken. Een voorbeeld hiervan is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor VvE’s. Voor meer details over deze en andere voormalige subsidies kunt u de informatie raadplegen op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het is altijd verstandig om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, aangezien subsidieprogramma’s kunnen veranderen of nieuwe kunnen worden geïntroduceerd.

Isolatie prijzen in Lelystad

Investeren in isolatie is een wijze keuze voor uw portemonnee en het milieu. Echter, de initiële investering kan een belangrijke overweging zijn. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatievormen in Lelystad. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeidsloon en btw. Door offertes te vergelijken, kunt u de meest kosteneffectieve optie voor uw situatie vinden.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Lelystad?

De regelgeving rondom isolatie kan per gemeente verschillen. In Lelystad dient u zich te houden aan de bouwvoorschriften en het Bouwbesluit. Hierin staan onder andere de eisen voor de thermische prestatie van uw woning. Het is belangrijk om na te gaan of u voor bepaalde isolatiewerkzaamheden een vergunning nodig heeft. Daarnaast is het verstandig te controleren of er specifieke lokale regels of initiatieven zijn die relevant kunnen zijn voor uw isolatieproject.

Vergelijk isolatie specialisten in Lelystad en bespaar!

Het vinden van de juiste specialist voor uw isolatieklus is cruciaal. In Lelystad zijn diverse bedrijven die u kunnen helpen bij het isoleren van uw woning. Door offertes te vergelijken, krijgt u niet alleen inzicht in de kosten, maar kunt u ook de kwaliteit en service van verschillende aanbieders afwegen. Door deze vergelijking kunt u tot wel 40% besparen op de kosten van uw isolatieproject. Start vandaag nog met vergelijken en zet een stap richting een duurzamere en comfortabelere woning.