Subsidie voor isolatie in Lekkerkerk

Als u overweegt uw woning in Lekkerkerk te isoleren, kunt u mogelijk gebruikmaken van aantrekkelijke subsidies. Deze financiële tegemoetkomingen maken het investeren in een duurzamer huis niet alleen voordeliger, maar ook toegankelijker. Voor de huidige subsidiemogelijkheden kunt u terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarnaast biedt onze website uitgebreide informatie over de subsidie isolatie die u kunt aanvragen. Hieronder treft u een overzicht van de huidige subsidies per type isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Lekkerkerk

Oude subsidies in Lekkerkerk

In het verleden waren er andere subsidies beschikbaar voor inwoners van Lekkerkerk die hun woning wilden verduurzamen. Deze oude subsidies, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH), zijn inmiddels vervangen of aangepast. Voor meer informatie over deze voormalige subsidies en de huidige regelingen, kunt u een kijkje nemen op de website van de RVO.

Isolatie prijzen in Lekkerkerk

De kosten voor het isoleren van uw woning in Lekkerkerk kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest. De prijzen zijn onder meer afhankelijk van de materiaalkeuze en de omvang van de isolatiewerkzaamheden. Hieronder vindt u een indicatie van de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Lekkerkerk?

Wanneer u besluit uw woning in Lekkerkerk te isoleren, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de geldende regelgeving. Zo dient u soms een vergunning aan te vragen, afhankelijk van het type werkzaamheden dat u uitvoert. Ook zijn er specifieke eisen waaraan het isolatiemateriaal moet voldoen om in aanmerking te komen voor subsidies. Het is raadzaam om vooraf goed te onderzoeken welke regels van toepassing zijn op uw situatie, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Vergelijk isolatie specialisten in Lekkerkerk en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Lekkerkerk te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op uw investering. Het is niet alleen een manier om de meest voordelige aanbieder te vinden, maar ook om een partner te kiezen die aansluit bij uw specifieke wensen en eisen. Start vandaag nog met vergelijken en ontdek hoe u tot wel 40% kunt besparen op uw isolatieproject.