Subsidie voor isolatie in Leiden

Investeren in isolatie kan voor u als inwoner van Leiden erg voordelig uitpakken, met name dankzij de beschikbare subsidies. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via verschillende financiële regelingen. Eén daarvan is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), die u kunt aanvragen voor onder andere isolatie. Voor meer informatie over deze subsidie kunt u de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) bezoeken. Daarnaast biedt de website isolatie subsidie een duidelijk overzicht van de beschikbare subsidies en voorwaarden. Voor uw gemak hebben wij de actuele subsidiebedragen voor u op een rijtje gezet:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Leiden

Oude subsidies in Leiden

In het verleden waren er ook diverse subsidieregelingen waarvan Leidenaren konden profiteren. Een voorbeeld hiervan was de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) speciaal voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke subsidie niet meer beschikbaar is, kunnen de huidige regelingen zeer gunstig zijn. Voor een volledig overzicht van voorgaande subsidies en het advies over huidige mogelijkheden kunt u terecht op de website van de RVO.

Isolatie prijzen in Leiden

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende isolatievormen in Leiden:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Leiden?

Als u in Leiden woont en uw woning wilt isoleren, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de lokale regelgeving. In sommige gevallen heeft u een omgevingsvergunning nodig, vooral als het gaat om ingrijpende veranderingen aan de buitenzijde van uw woning. Het is raadzaam om vooraf contact op te nemen met de gemeente Leiden om na te gaan welke regels specifiek voor uw situatie gelden.

Vergelijk isolatie specialisten in Leiden en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Leiden te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op uw investering. Het is niet alleen een kwestie van de laagste prijs vinden, maar ook de beste kwaliteit en service. Neem de tijd om offertes te beoordelen en kies een betrouwbare partner voor uw isolatieproject. Start vandaag nog met vergelijken en realiseer een comfortabeler en energiezuiniger thuis.