Subsidie voor isolatie in Leeuwarden

Bent u woonachtig in Leeuwarden en overweegt u uw woning te isoleren? Dan kunt u mogelijk profiteren van aantrekkelijke subsidies. De overheid stimuleert energiebesparing in woningen door middel van financiële tegemoetkomingen. Om te zien welke subsidies u kunt aanvragen, bezoekt u de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) op www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde. Ook kunt u meer informatie vinden over subsidie isolatie specifiek gericht op uw situatie. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatievormen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Leeuwarden

Oude subsidies in Leeuwarden

In het verleden waren er diverse subsidieregelingen beschikbaar voor inwoners van Leeuwarden die hun huis wilden isoleren. Een voorbeeld is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor verenigingen van eigenaren (VvE’s). Voor meer details over deze en andere voormalige subsidies kunt u terecht op www.rvo.nl/onderwerpen/subsidie-energiebesparing-eigen-huis-seeh-voor-vve. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de huidige regelingen, omdat subsidies kunnen wijzigen of nieuwe mogelijkheden kunnen ontstaan.

Isolatie prijzen in Leeuwarden

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van de soort isolatie die u kiest en de specifieke kenmerken van uw woning. Hieronder ziet u een indicatie van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemethoden. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeid en btw. Het is echter altijd aan te raden om offertes op te vragen voor een nauwkeurige prijsbepaling voor uw situatie.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Leeuwarden?

In Nederland zijn er bouwvoorschriften en regels waar u aan moet voldoen bij het aanbrengen van isolatie. Deze zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en lokale verordeningen. Voor specifieke regels in Leeuwarden kunt u het beste contact opnemen met de gemeente. Zij kunnen u informeren over de eisen die gelden voor uw woning en de eventuele vergunningen die nodig zijn. Ook is het belangrijk om te weten dat er minimale isolatiewaarden (Rd-waarden) zijn waar de isolatie aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor subsidies.

Vergelijk isolatie specialisten in Leeuwarden en bespaar!

Isolatie van uw woning is een slimme investering die niet alleen bijdraagt aan een comfortabeler huis, maar ook aan een lagere energierekening. Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Leeuwarden te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken en mogelijk tot 40% besparen op de kosten. Neem de tijd om verschillende opties te overwegen en kies de specialist die het beste aansluit bij uw wensen en budget.