Subsidie voor isolatie in Leerdam

Woont u in Leerdam en overweegt u uw woning te isoleren? Dan kunt u mogelijk profiteren van aantrekkelijke subsidies die de kosten aanzienlijk verlagen. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen door middel van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Voor meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen van de subsidie, bezoek RVO.nl. Bovendien biedt onze website uitgebreide informatie over de huidige subsidie isolatie mogelijkheden. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Leerdam

Oude subsidies in Leerdam

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) specifiek voor VvE’s. Hoewel deze regelingen niet langer van toepassing zijn, kunnen ze wel inzicht geven in hoe de overheid isolatie initiatieven heeft ondersteund. Voor meer details over voormalige subsidies en het verleden van duurzame investeringen in Leerdam, kunt u terecht op RVO.nl.

Isolatie prijzen in Leerdam

De kosten voor isolatie in Leerdam variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest. Het is verstandig om een goed beeld te krijgen van de gemiddelde prijzen, zodat u een geïnformeerde beslissing kunt maken. Hieronder vindt u een tabel met de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemaatregelen. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeid en btw, maar exclusief eventuele subsidies die de kosten kunnen verlagen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Leerdam?

In Leerdam, net als in de rest van Nederland, zijn er bepaalde regels en voorschriften waaraan u moet voldoen bij het isoleren van uw woning. Deze regels zijn er om te zorgen dat de isolatiewerkzaamheden op een veilige en effectieve manier worden uitgevoerd. Zo moet de isolatie voldoen aan bepaalde Rd-waarden, die de thermische weerstand aangeven. Daarnaast kan het zijn dat u voor bepaalde isolatiewerkzaamheden een vergunning nodig heeft. Controleer daarom altijd bij uw gemeente welke regels er gelden voordat u begint met isoleren.

Vergelijk isolatie specialisten in Leerdam en bespaar!

Isolatie is een uitstekende investering voor uw woning in Leerdam, zowel voor uw comfort als voor uw portemonnee. Door offertes van verschillende isolatiespecialisten te vergelijken, kunt u tot wel 40% besparen op de kosten. Wij raden u aan om meerdere offertes op te vragen en deze nauwkeurig te vergelijken op basis van prijs, materiaal en ervaring van de aanbieder. Zo zorgt u ervoor dat u de beste deal vindt en optimaal profiteert van uw investering in isolatie.