Subsidie voor isolatie in Leende

Investeren in isolatie is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. In Leende kunt u profiteren van diverse subsidies die het nog aantrekkelijker maken om uw woning te isoleren. Via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunt u een deel van de kosten terugkrijgen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor subsidie isolatie in uw situatie? Raadpleeg dan de onderstaande tabel voor de huidige subsidiebedragen per isolatiemaatregel:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Leende

Oude subsidies in Leende

In het verleden konden inwoners van Leende gebruikmaken van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor verenigingen van eigenaren (VvE’s). Voor actuele informatie over voorgaande subsidieregelingen en voorwaarden, kunt u de pagina van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) bezoeken. Het is raadzaam om altijd de huidige regelgeving en mogelijkheden te controleren, aangezien deze regelmatig kunnen wijzigen.

Isolatie prijzen in Leende

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van uw project. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie. Deze indicatieve prijzen geven u een beeld van wat u kunt verwachten wanneer u uw woning in Leende gaat isoleren.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Leende?

Isolatie is een uitstekende stap richting een duurzamere woning, maar het is belangrijk dat u zich houdt aan de geldende regelgeving. In Leende dient u, net als in de rest van Nederland, bij bepaalde isolatiewerkzaamheden rekening te houden met de bouwvoorschriften en -regels. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de brandveiligheid en het minimale isolatieniveau. In sommige gevallen kan een vergunning vereist zijn. Het is verstandig om vooraf bij uw gemeente te informeren naar de specifieke vereisten die van toepassing zijn op uw isolatieproject.

Vergelijk isolatie specialisten in Leende en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Leende te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op uw isolatieproject. Het geeft u niet alleen inzicht in de prijzen, maar ook in de service en de kwaliteit die verschillende bedrijven bieden. Neem de tijd om uw opties te onderzoeken en kies de specialist die het beste bij uw wensen en budget past. Zo zorgt u voor een comfortabel en energiezuinig huis, terwijl u ook nog eens kosten bespaart.