Subsidie voor isolatie in Landsmeer

Investeren in isolatie is een slimme keuze voor uw portemonnee en het milieu. In Landsmeer kunt u mogelijk profiteren van aantrekkelijke subsidies om de kosten van isolatie te verlagen. De overheid stimuleert energiebesparing via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Voor meer informatie over deze regeling en de voorwaarden bezoekt u Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Ook biedt onze website gedetailleerde informatie over subsidie isolatie mogelijkheden die u kunt benutten. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Landsmeer

Oude subsidies in Landsmeer

In het verleden waren er andere subsidieprogramma’s zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke subsidie niet meer beschikbaar is, is het raadzaam om de huidige regelingen regelmatig te controleren op RVO.nl voor updates en nieuwe kansen om te besparen op isolatiemaatregelen.

Isolatie prijzen in Landsmeer

De kosten van isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder treft u een tabel met de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen verschillen per aanbieder. Het is daarom verstandig om offertes te vergelijken om de beste deal voor uw situatie te vinden.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Landsmeer?

In Landsmeer moet isolatie voldoen aan bepaalde bouwvoorschriften en regelgeving. Zo zijn er eisen met betrekking tot de thermische prestaties, oftewel de Rd-waarde, van de toegepaste isolatiematerialen. Deze waarde geeft de weerstand tegen warmtedoorgang aan. Bij de aanvraag van subsidies worden deze waarden vaak als voorwaarde gesteld. Het is belangrijk om te controleren of de isolatiewerkzaamheden die u wilt uitvoeren in overeenstemming zijn met de lokale bouwregelgeving. Een professionele isolatiespecialist kan u hierin adviseren en begeleiden.

Vergelijk isolatie specialisten in Landsmeer en bespaar!

Door het vergelijken van isolatie offertes kunt u aanzienlijk besparen op de kosten van uw isolatieproject. Verschillende specialisten hanteren verschillende prijzen en diensten. Neem de tijd om offertes op te vragen, te vergelijken en de beste specialist voor uw situatie te kiezen. Door dit zorgvuldig aan te pakken, kunt u tot wel 40% besparen op uw isolatie. Begin vandaag nog met vergelijken en zet een stap richting een duurzamere en comfortabelere woning in Landsmeer.