Subsidie voor isolatie in Landgraaf

Als inwoner van Landgraaf kunt u aanzienlijk besparen op uw energiekosten door uw woning goed te isoleren. Daarnaast stimuleert de overheid deze energiebesparende maatregelen met aantrekkelijke subsidies. Zo kunt u via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) een deel van de kosten terugkrijgen. Voor specifieke informatie over de subsidie isolatie in Landgraaf, kunt u de volgende tabel raadplegen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Landgraaf

Oude subsidies in Landgraaf

In het verleden waren er andere subsidieregelingen van kracht, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) specifiek voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze regeling inmiddels is gesloten, kunnen VvE’s nog steeds informatie vinden over oude subsidies op de website van RVO. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de huidige subsidiemogelijkheden om optimaal gebruik te maken van de beschikbare steun voor uw isolatieprojecten in Landgraaf.

Isolatie prijzen in Landgraaf

De kosten voor het isoleren van uw woning in Landgraaf kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest. Hierbij speelt de kwaliteit van het materiaal en de omvang van de werkzaamheden een rol. Om u een indicatie te geven van de gemiddelde prijzen, raadpleegt u de onderstaande tabel:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Landgraaf?

In Landgraaf, net als in de rest van Nederland, zijn er bepaalde bouwvoorschriften en regelgevingen die van toepassing zijn op isolatiewerkzaamheden. Deze regels zijn er om te zorgen dat isolatie op een veilige en effectieve manier wordt uitgevoerd, rekening houdend met milieu en energiebesparing. Het is verstandig om voorafgaand aan uw isolatieproject te controleren welke lokale voorschriften er gelden en of u mogelijk een vergunning nodig heeft voor de werkzaamheden.

Vergelijk isolatie specialisten in Landgraaf en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Landgraaf te vergelijken, kunt u de beste deal vinden voor uw isolatieproject. Dit kan u een aanzienlijke kostenbesparing opleveren, soms tot wel 40%. Neem de tijd om offertes aan te vragen, te vergelijken en kies de specialist die het beste bij uw wensen en budget past. Zo zorgt u voor een optimaal geïsoleerde woning en een comfortabel binnenklimaat, terwijl u ook nog eens bespaart op uw energierekening.