Subsidie voor isolatie in Krimpen aan den IJssel

Wanneer u overweegt om uw woning in Krimpen aan den IJssel beter te isoleren, is het goed om te weten dat u mogelijk kunt profiteren van subsidies. De overheid stimuleert energiebesparing in woningen door financiële tegemoetkomingen te bieden. Voor meer informatie over de beschikbare subsidies, kunt u de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) raadplegen. Bovendien kunt u op onze website meer lezen over subsidie isolatie mogelijkheden die bij uw situatie kunnen passen. Hieronder vindt u de huidige subsidies voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Krimpen aan den IJssel

Oude subsidies in Krimpen aan den IJssel

In het verleden waren er andere subsidieregelingen van toepassing, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze regelingen niet meer actief zijn, kunnen ze wel een beeld geven van hoe de overheid energiebesparing heeft aangemoedigd. Voor actuele informatie over subsidies en financieringsmogelijkheden kunt u terecht op de website van de RVO.

Isolatie prijzen in Krimpen aan den IJssel

Het investeren in isolatie is een slimme keuze voor duurzaam wonen en energiebesparing. De prijzen voor isolatie kunnen echter variëren, afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de specifieke eigenschappen van uw woning. Hieronder vindt u een indicatie van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatietypen. Deze prijzen zijn exclusief subsidie, waardoor uw netto investering nog lager kan uitvallen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Krimpen aan den IJssel?

Isolatie van uw woning in Krimpen aan den IJssel is niet verplicht, maar wordt sterk aangeraden vanuit zowel milieuoverwegingen als financieel oogpunt. Lokale regelgeving kan van invloed zijn op de manier waarop u uw isolatieproject uitvoert. Zo zijn er bouwvoorschriften en milieu-eisen waaraan voldaan moet worden. Het is verstandig om voorafgaand aan uw isolatieproject informatie in te winnen bij de gemeente Krimpen aan den IJssel over de geldende regels en vereisten.

Vergelijk isolatie specialisten in Krimpen aan den IJssel en bespaar!

Om de beste deal voor uw isolatieproject te krijgen, is het aan te raden om offertes van verschillende isolatie specialisten te vergelijken. Door offertes te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken en mogelijk tot 40% besparen op uw investering. Start vandaag nog met vergelijken en zet een stap richting een energiezuinigere en comfortabelere woning.