Subsidie voor isolatie in Kollum

Bent u van plan uw woning in Kollum te isoleren? Dan kunt u mogelijk profiteren van aantrekkelijke subsidies. De Nederlandse overheid stimuleert energiebesparende maatregelen door financiële ondersteuning te bieden. Zo kunt u een subsidie aanvragen via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Daarnaast kunt u meer informatie vinden over de specifieke voorwaarden en mogelijkheden voor subsidie isolatie op onze website. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Kollum

Oude subsidies in Kollum

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze regelingen niet meer beschikbaar zijn, bieden ze een context voor de evolutie van isolatiesubsidies. Voor meer informatie over voorgaande subsidies kunt u terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Isolatie prijzen in Kollum

De kosten voor isolatiemaatregelen kunnen variëren, afhankelijk van het type isolatie en de specifieke situatie van uw woning in Kollum. Hieronder vindt u een indicatie van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatievormen. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeid en btw. Het is echter altijd raadzaam om meerdere offertes aan te vragen om de beste deal te krijgen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Kollum?

Isolatie van uw woning in Kollum is niet verplicht, maar wordt wel sterk aangemoedigd door de overheid middels subsidies en regelgeving. Het doel hiervan is om energiebesparing te stimuleren en bij te dragen aan de vermindering van CO2-uitstoot. Er zijn bepaalde normen en eisen waaraan de isolatie moet voldoen om in aanmerking te komen voor subsidies, zoals de minimale Rd-waarde. Het is belangrijk om vooraf goed geïnformeerd te zijn over deze regels voordat u begint met isoleren.

Vergelijk isolatie specialisten in Kollum en bespaar!

Wilt u de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw isolatieproject in Kollum? Dan is het aan te raden om offertes te vergelijken van verschillende isolatiespecialisten. Door offertes te vergelijken, kunt u tot wel 40% besparen op de kosten. Neem de tijd om verschillende aanbieders te beoordelen op basis van hun offerte, ervaring en klantbeoordelingen. Zo maakt u een weloverwogen keuze en zorgt u ervoor dat uw investering in isolatie optimaal rendeert.