Subsidie voor isolatie in Kolham

Als u overweegt uw woning in Kolham te isoleren, is het raadzaam om te onderzoeken welke subsidies u kunnen helpen de kosten te drukken. De overheid biedt financiële steun om energiebesparing in Nederlandse huishoudens te stimuleren. Via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunt u een deel van uw investering terugkrijgen. U kunt meer te weten komen over de beschikbare subsidie isolatie mogelijkheden en hoe u deze kunt aanvragen. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Kolham

Oude subsidies in Kolham

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze regelingen zijn vaak vervangen of geïntegreerd in nieuwe programma’s zoals de ISDE. Voor meer informatie over voormalige subsidies kunt u de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) raadplegen.

Isolatie prijzen in Kolham

Als u plannen maakt om uw huis in Kolham te isoleren, wilt u natuurlijk ook inzicht in de mogelijke kosten. De prijzen voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie en de specifieke omstandigheden van uw woning. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatietypes:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Kolham?

In Nederland gelden er bouwvoorschriften en regelgevingen die betrekking hebben op isolatie. Zo zijn er bepaalde isolatiewaarden, bekend als de Rd-waarde, die gehaald moeten worden om te voldoen aan de huidige bouwnormen. Deze waarden geven aan hoe goed het isolatiemateriaal warmte kan tegenhouden. Uw isolatie moet minstens deze Rd-waarde hebben om als effectief te worden beschouwd. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het plannen van uw isolatieproject.

Vergelijk isolatie specialisten in Kolham en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Kolham te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op uw investering. Het is niet alleen belangrijk om naar de prijs te kijken, maar ook naar de kwaliteit van de aangeboden diensten en materialen. Vergelijk verschillende offertes, lees recensies en maak een weloverwogen keuze. Zo weet u zeker dat u de beste deal krijgt voor de isolatie van uw woning.