Subsidie voor isolatie in Klazienaveen

In Klazienaveen kunt u als woningeigenaar profiteren van aantrekkelijke subsidies voor het isoleren van uw woning. Door gebruik te maken van deze financiële tegemoetkomingen, verlaagt u de kosten en verhoogt u het rendement van uw investering in een duurzamere woning. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vindt u uitgebreide informatie over de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), die u kunt aanvragen voor verschillende isolatiemaatregelen. Daarnaast kunt u op de pagina over subsidie isolatie meer lezen over de mogelijkheden en voorwaarden. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Klazienaveen

Oude subsidies in Klazienaveen

Voorheen waren er andere subsidieregelingen van toepassing, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke subsidie niet meer beschikbaar is, kunnen VvE’s nog steeds voor subsidies in aanmerking komen via de ISDE-regeling. Voor meer informatie over deze en andere oude subsidies kunt u terecht op de pagina van de RVO over SEEH voor VvE’s.

Isolatie prijzen in Klazienaveen

Als inwoner van Klazienaveen bent u natuurlijk ook benieuwd naar de kosten die gepaard gaan met het isoleren van uw woning. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder treft u een overzicht aan van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatievormen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Klazienaveen?

In Klazienaveen dient u, net als in de rest van Nederland, te voldoen aan bepaalde regelgeving wanneer u uw woning gaat isoleren. Deze regels zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en andere lokale verordeningen. Het is belangrijk om te weten dat voor sommige isolatiewerkzaamheden een vergunning vereist kan zijn. Informeer daarom altijd bij de gemeente Emmen naar de specifieke eisen en voorwaarden die gelden voor uw isolatieproject.

Vergelijk isolatie specialisten in Klazienaveen en bespaar!

Wanneer u besluit om uw huis in Klazienaveen te isoleren, is het raadzaam om offertes van verschillende isolatiespecialisten te vergelijken. Dit kan u een aanzienlijke besparing opleveren, soms tot wel 40%. Door meerdere offertes naast elkaar te leggen, krijgt u een goed beeld van de prijzen en diensten, waardoor u een weloverwogen keuze kunt maken. Begin vandaag nog met vergelijken en zet een grote stap naar een comfortabeler en energiezuiniger thuis.