Subsidie voor isolatie in Katwijk

Wanneer u overweegt uw woning in Katwijk te isoleren, is het raadzaam om te informeren naar de beschikbare subsidies. De overheid stimuleert energiebesparing, waaronder isolatie, door middel van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Voor actuele informatie over deze subsidie kunt u terecht op de website van RVO. Daarnaast biedt onze eigen site uitgebreide informatie over de subsidie isolatie mogelijkheden. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Katwijk

Oude subsidies in Katwijk

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaars (VvE’s). Deze regelingen zijn vaak vervangen of aangepast naar nieuwe subsidies zoals de ISDE. Voor volledige en historische informatie over deze subsidies kunt u de RVO website bezoeken.

Isolatie prijzen in Katwijk

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de specifieke omstandigheden van uw woning in Katwijk. Hier is een indicatie van de gemiddelde prijzen voor verschillende soorten isolatie per vierkante meter:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Katwijk?

In Katwijk, net als in de rest van Nederland, zijn er bouwvoorschriften en regelgeving waar u zich aan moet houden bij het aanbrengen van isolatie. Dit omvat onder meer de vereiste isolatiewaarden en het verkrijgen van eventuele benodigde vergunningen. Het is belangrijk om vooraf goed te informeren bij uw gemeente over de specifieke eisen en voorschriften die in Katwijk gelden.

Vergelijk isolatie specialisten in Katwijk en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Katwijk te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op uw isolatieproject. Neem de tijd om meerdere aanbiedingen te beoordelen en kies de specialist die het beste past bij uw behoeften en budget. Een zorgvuldige vergelijking kan u helpen om tot wel 40% op de kosten te besparen.