Subsidie voor isolatie in Kapelle

Als u als bewoner van Kapelle overweegt uw woning te isoleren, kunt u mogelijk gebruikmaken van aantrekkelijke subsidies. Deze financiële tegemoetkomingen maken het investeren in isolatie niet alleen aantrekkelijker, maar ook toegankelijker. De overheid biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) subsidies aan die u kunnen helpen bij het verlagen van de kosten voor isolatiemaatregelen. Meer informatie over de specifieke voorwaarden en hoe u deze subsidie kunt aanvragen, vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarnaast biedt isolatie subsidie een overzicht van de huidige subsidies die u kunt aanvragen voor verschillende soorten isolatie. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Kapelle

Oude subsidies in Kapelle

In het verleden waren er verschillende subsidies beschikbaar voor isolatiemaatregelen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor particulieren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke subsidie niet langer beschikbaar is, kunnen VvE’s nog steeds gebruikmaken van bepaalde subsidies via de SEEH voor VvE’s. Het is raadzaam om altijd de actuele subsidiemogelijkheden te controleren, aangezien deze regelmatig kunnen wijzigen.

Isolatie prijzen in Kapelle

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de specifieke kenmerken van uw woning in Kapelle. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemethoden. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeid en btw, maar exclusief eventuele subsidies die de kosten verder kunnen verlagen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Kapelle?

In Nederland is isolatie niet verplicht voor bestaande woningen. Echter, er zijn wel bouwvoorschriften en -regelgeving waaraan nieuwe woningen moeten voldoen. Deze voorschriften zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en bevatten eisen voor de thermische prestaties van een gebouw, waaronder isolatie. Voor bestaande woningen worden er vanuit de overheid wel stimuleringsmaatregelen aangeboden om de isolatie te verbeteren en de energie-efficiëntie te verhogen. Dit is onderdeel van het streven naar een energieneutraal woningbestand in 2050. Het is aan te raden om u goed te laten informeren over de specifieke regels en eisen die gelden voor isolatie in Kapelle.

Vergelijk isolatie specialisten in Kapelle en bespaar!

Om de meest kosteneffectieve oplossing voor uw isolatiebehoeften te vinden, is het verstandig om verschillende isolatie specialisten in Kapelle te vergelijken. Dit kan u helpen om tot wel 40% te besparen op de kosten. Door offertes aan te vragen, krijgt u een duidelijk beeld van de mogelijke kosten en kunt u een weloverwogen beslissing nemen. Neem de tijd om referenties te controleren, recensies te lezen en te verzekeren dat u kiest voor een betrouwbare en ervaren specialist. Zo zorgt u ervoor dat uw investering in isolatie maximaal rendeert.