Subsidie voor isolatie in Kampen

Wanneer u overweegt uw woning in Kampen te isoleren, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de huidige subsidiemogelijkheden. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen door middel van subsidies, waardoor u een deel van uw investering kunt terugkrijgen. Zo kunt u via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) een tegemoetkoming ontvangen voor de kosten van uw isolatieproject. Daarnaast biedt de website isolatie subsidie een overzicht van alle mogelijke subsidies en voorwaarden die van toepassing kunnen zijn op uw situatie in Kampen. Hieronder vindt u een tabel met de huidige subsidiebedragen voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Kampen

Oude subsidies in Kampen

In het verleden waren er andere subsidieregelingen van kracht, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke regeling inmiddels is gesloten, kan het nuttig zijn om op de hoogte te blijven van eventuele toekomstige initiatieven via de website van RVO. Regelmatig worden er nieuwe subsidies en financieringsmogelijkheden aangeboden om huiseigenaren te ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning.

Isolatie prijzen in Kampen

De kosten voor isolatie kunnen variëren, afhankelijk van het type isolatie en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een tabel met de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatietypen. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken afhankelijk van uw specifieke situatie en de isolatiespecialist die u kiest.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Kampen?

In Nederland zijn er bepaalde voorschriften en bouwregelgeving waaraan isolatiewerkzaamheden moeten voldoen. In Kampen gelden dezelfde regels als in de rest van Nederland. Zo dient u voor sommige isolatiewerkzaamheden een vergunning aan te vragen en moeten de werkzaamheden voldoen aan de gestelde isolatiewaarden en kwaliteitseisen. Voor gedetailleerde informatie over de regels en eventuele vergunningsaanvragen kunt u terecht bij de gemeente Kampen of raadpleeg de lokale bouwvoorschriften.

Vergelijk isolatie specialisten in Kampen en bespaar!

Het vergelijken van offertes van verschillende isolatiespecialisten in Kampen kan leiden tot aanzienlijke besparingen op uw isolatieproject. Doordat u meerdere offertes naast elkaar legt, krijgt u een goed beeld van de prijs-kwaliteitverhouding en kunt u de meest voordelige keuze maken. Uit onderzoek blijkt dat dit u tot wel 40% op de kosten kan schelen. Door te investeren in goede isolatie, draagt u niet alleen bij aan een beter milieu, maar verhoogt u ook het wooncomfort en de waarde van uw woning. Start vandaag nog met het vergelijken van isolatie offertes en zet de stap naar een energiezuinig thuis.