Subsidie voor isolatie in Kaatsheuvel

Wanneer u overweegt uw woning in Kaatsheuvel te isoleren, is het raadzaam om te onderzoeken welke subsidies u kunt benutten om de kosten te drukken. De overheid biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) aantrekkelijke tegemoetkomingen voor huiseigenaren die hun woning willen verduurzamen. Op de pagina over subsidie isolatie vindt u meer gedetailleerde informatie over de huidige subsidieregelingen. Hieronder treft u een overzicht aan van de subsidies die momenteel beschikbaar zijn voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Kaatsheuvel

Oude subsidies in Kaatsheuvel

In het verleden waren er ook subsidies beschikbaar gesteld door de overheid, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Voor meer informatie over deze en andere voormalige subsidies, kunt u terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de veranderingen in subsidiemogelijkheden om optimaal te kunnen profiteren van de beschikbare financiële steun voor uw isolatieprojecten.

Isolatie prijzen in Kaatsheuvel

Investeren in isolatie is een slimme keuze voor het verhogen van uw wooncomfort en het verlagen van uw energierekening. De prijzen voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van het project. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Kaatsheuvel?

Isolatie van uw woning in Kaatsheuvel is niet alleen een manier om energie te besparen, maar het kan ook wettelijk verplicht zijn. Zo zijn er bouwvoorschriften en normen die bepalen welke isolatiewaarden (Rd-waarden) minimaal gehaald moeten worden bij nieuwbouw of renovatie. Daarnaast kan lokale wetgeving extra eisen stellen aan de isolatie van uw woning. Het is daarom van belang om vooraf goed te informeren welke regels er specifiek voor Kaatsheuvel gelden.

Vergelijk isolatie specialisten in Kaatsheuvel en bespaar!

U heeft nu inzicht in de subsidies en prijzen van isolatie, maar hoe weet u welke isolatiespecialist het beste past bij uw wensen en budget? Door offertes te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken. Dit kan eenvoudig op onze website, waar u verschillende isolatie specialisten in Kaatsheuvel kunt vergelijken. Door deze vergelijking kunt u tot wel 40% besparen op uw isolatieproject. Start vandaag nog met vergelijken en maak uw woning energiezuiniger tegen de scherpste prijs.