Subsidie voor isolatie in Julianadorp

Investeren in een goed geïsoleerd huis in Julianadorp kan aanzienlijk schelen in uw energiekosten. Bovendien is het mogelijk om gebruik te maken van subsidies die deze investering nog aantrekkelijker maken. De overheid biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) een tegemoetkoming om uw woning energiezuiniger te maken. Daarnaast kunt u op de pagina subsidie isolatie meer informatie vinden over de huidige subsidiemogelijkheden en voorwaarden. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Julianadorp

Oude subsidies in Julianadorp

In het verleden waren er verschillende lokale en nationale regelingen beschikbaar, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor VvE’s. Deze regelingen zijn inmiddels aangepast of vervangen door nieuwe initiatieven. Voor de meest actuele informatie over oude en nieuwe subsidies kunt u de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) raadplegen.

Isolatie prijzen in Julianadorp

De kosten voor het isoleren van uw woning in Julianadorp kunnen variëren afhankelijk van de gekozen isolatiemethode en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Julianadorp?

Isolatie van woningen in Julianadorp is niet verplicht, maar wordt wel sterk aangemoedigd door zowel lokale als nationale overheden. Er gelden specifieke eisen voor de isolatiewaarde van materialen, bekend als de Rd-waarde, om in aanmerking te komen voor subsidies. Daarnaast moeten installatiewerkzaamheden voldoen aan de geldende bouwnormen en -regelgeving. Het is verstandig om voorafgaand aan uw project de lokale bouwvoorschriften te raadplegen of advies in te winnen bij een deskundige.

Vergelijk isolatie specialisten in Julianadorp en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Julianadorp te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken en mogelijk aanzienlijk besparen op uw isolatieproject. Neem de tijd om verschillende aanbiedingen naast elkaar te leggen en let daarbij niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit van de materialen, de ervaring van de specialist en de geboden garanties. Een goede voorbereiding en vergelijking kunnen u helpen om tot wel 40% op uw investering te besparen.