Subsidie voor isolatie in IJsselmuiden

Wanneer u overweegt uw woning in IJsselmuiden te isoleren, is het belangrijk om te weten dat er diverse subsidies beschikbaar zijn die uw investering aanzienlijk kunnen verlagen. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Hierdoor wordt het financieel aantrekkelijker om uw huis beter te isoleren. Meer informatie over welke subsidie isolatie mogelijkheden er zijn, kunt u vinden op onze specifieke subsidiepagina. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in IJsselmuiden

Oude subsidies in IJsselmuiden

In het verleden zijn er verschillende subsidies geweest, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke subsidie niet meer beschikbaar is, kunt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) actuele informatie vinden over andere subsidiemogelijkheden die wellicht interessant kunnen zijn voor uw situatie in IJsselmuiden.

Isolatie prijzen in IJsselmuiden

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder treft u een overzicht aan van de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende isolatietypen:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in IJsselmuiden?

U vraagt zich wellicht af of isolatie verplicht is. In Nederland zijn er energiebesparingsplichten voor bepaalde gebouwen, maar voor particuliere woningeigenaren is er geen directe verplichting tot isolatie. Wel is het zo dat er vanaf 2023 een energielabel C verplicht is voor kantoorpanden. Dit kan een indicatie zijn van toekomstige regelgeving voor andere gebouwtypen. Het is dus raadzaam om te investeren in isolatie om aan mogelijke toekomstige eisen te voldoen en natuurlijk om uw energierekening te verlagen.

Vergelijk isolatie specialisten in IJsselmuiden en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op uw isolatieproject. Wij bieden u de mogelijkheid om eenvoudig meerdere offertes aan te vragen zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Door te vergelijken kunt u tot wel 40% besparen op de totale kosten van uw isolatiewerkzaamheden. Start vandaag nog met vergelijken en zet een stap richting een duurzamere en comfortabelere woning in IJsselmuiden.