Subsidie voor isolatie in Hulst

Investeren in isolatie kan aanzienlijke besparingen opleveren op uw energierekening. Bovendien ondersteunt de gemeente Hulst duurzaam wonen via diverse subsidieregelingen. Zo kunt u een gedeelte van uw investering terugkrijgen, wat het nog aantrekkelijker maakt om uw huis te isoleren. U kunt op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de huidige subsidies voor energiebesparende maatregelen bekijken, waaronder isolatie. Daarnaast biedt isolatie subsidie een overzicht van beschikbare subsidies in uw regio. Bekijk hieronder de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Hulst

Oude subsidies in Hulst

In het verleden waren er andere subsidies beschikbaar voor inwoners van Hulst die hun woning wilden isoleren. Deze oude subsidies werden verstrekt om de kosten van energiebesparende maatregelen te verlagen, waardoor meer huishoudens de kans kregen hun woning te verduurzamen. Voor informatie over deze vervallen regelingen en voor advies over huidige mogelijkheden kunt u terecht op de website van Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor VvE’s.

Isolatie prijzen in Hulst

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het soort isolatie dat u kiest en de omvang van uw project. In Hulst vindt u een breed aanbod aan isolatieopties, waarvan de prijzen per vierkante meter hieronder zijn weergegeven. Deze prijzen zijn gemiddeldes en kunnen verschillen per aanbieder. Vergelijk daarom altijd offertes van verschillende specialisten om de beste deal voor uw situatie te vinden.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Hulst?

Wanneer u isolatiemaatregelen wilt toepassen, is het van belang om rekening te houden met de geldende regelgeving. In Nederland zijn er bouwvoorschriften waaraan u moet voldoen. Deze voorschriften zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en omvatten onder andere eisen aan de thermische prestaties van de gebruikte isolatiematerialen. Het is belangrijk om vooraf te controleren of u voor bepaalde werkzaamheden een vergunning nodig heeft. Vergeet ook niet dat er specifieke lokale regels kunnen gelden in Hulst, bijvoorbeeld met betrekking tot het aanzicht van monumentale panden of beschermd stadsgezicht.

Vergelijk isolatie specialisten in Hulst en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Hulst te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten van isolatie. Het is niet alleen een kans om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden, maar ook om een specialist te kiezen die aansluit bij uw specifieke wensen en situatie. Start vandaag nog met vergelijken en zet een stap richting een comfortabeler en energiezuiniger huis.