Subsidie voor isolatie in Huizen

Bent u op zoek naar manieren om uw woning energiezuiniger te maken? Dan is isolatie een effectieve methode. Naast het feit dat goede isolatie bijdraagt aan een comfortabel binnenklimaat, kan het ook een aanzienlijke besparing op uw energierekening opleveren. Gelukkig biedt de overheid verschillende subsidies aan om u te ondersteunen bij de investering in isolatie. Op de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) website vindt u alle actuele informatie over deze subsidies. Voor een overzicht van de mogelijkheden en voorwaarden specifiek gericht op isolatiesubsidie, kunt u terecht op onze pagina over subsidie isolatie.

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Huizen

Oude subsidies in Huizen

In het verleden waren er andere subsidieregelingen beschikbaar, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke regeling niet meer beschikbaar is, kunnen er nog steeds mogelijkheden zijn voor financiële ondersteuning. Voor meer informatie over voormalige subsidies en de eventuele huidige alternatieven, bezoek de RVO-pagina over SEEH voor VvE’s.

Isolatie prijzen in Huizen

De kosten voor het isoleren van uw huis kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest. De investering is echter zeer de moeite waard, gezien de besparing die het op lange termijn oplevert. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeid en btw.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Huizen?

Isolatie in uw woning is niet alleen een slimme keuze voor uw portemonnee en comfort, maar het kan ook een verplichting zijn. De Nederlandse overheid streeft naar een energiezuinig woningbestand en heeft daarom regelgeving opgesteld die huiseigenaren stimuleert om hun woningen beter te isoleren. Deze regels kunnen variëren per gemeente en soms zijn er zelfs lokale subsidies beschikbaar. Het is daarom aan te raden om altijd de lokale regelgeving te raadplegen voordat u begint met isolatiewerkzaamheden.

Vergelijk isolatie specialisten in Huizen en bespaar!

Wilt u uw woning laten isoleren en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Door offertes van verschillende isolatiespecialisten te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken. Bovendien kan het vergelijken van offertes u een aanzienlijke besparing opleveren, soms tot wel 40%. Vraag vrijblijvend offertes aan en ontdek hoeveel u kunt besparen op de isolatie van uw huis.