Subsidie voor isolatie in Horn

Als u overweegt uw woning in Horn te isoleren, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de beschikbare subsidies die uw investering aanzienlijk kunnen verlagen. De overheid biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) financiële tegemoetkomingen aan die de drempel om te investeren in duurzaamheid verlagen. Deze subsidies zijn niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Door gebruik te maken van een subsidie isolatie, kunt u een deel van de kosten terugkrijgen. Hieronder vindt u de huidige subsidiebedragen voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Horn

Oude subsidies in Horn

In het verleden waren er andere subsidieregelingen actief, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) specifiek voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze regelingen niet meer beschikbaar zijn, is het nuttig om deze te kennen voor een historisch perspectief op isolatiesubsidies. Voor meer informatie over voorgaande subsidies kunt u de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) raadplegen.

Isolatie prijzen in Horn

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de specifieke omstandigheden van uw woning in Horn. Hier volgt een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeid en btw. Het is echter altijd raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende isolatiespecialisten om zo de beste deal voor uw situatie te vinden.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Horn?

Bij het aanbrengen van isolatie in uw woning in Horn moet u voldoen aan bepaalde regelgeving en bouwvoorschriften. Zo is het belangrijk dat de isolatiematerialen een minimale Rd-waarde hebben om in aanmerking te komen voor subsidies. Daarnaast kan het zijn dat u voor sommige isolatiewerkzaamheden een vergunning nodig heeft. Informeer daarom altijd bij de gemeente Horn naar de specifieke eisen en regels voordat u met de werkzaamheden begint.

Vergelijk isolatie specialisten in Horn en bespaar!

Wilt u de beste isolatieoplossing voor uw woning vinden en tegelijkertijd besparen op de kosten? Dan is het vergelijken van offertes van verschillende isolatie specialisten in Horn een slimme zet. Door offertes te vergelijken, krijgt u een duidelijk beeld van de mogelijke opties en prijzen. U kunt tot wel 40% besparen op uw isolatieproject. Neem daarom de tijd om een weloverwogen keuze te maken en investeer in een comfortabel en energiezuinig huis.