Subsidie voor isolatie in Hoorn

Als u overweegt uw woning in Hoorn te isoleren, kunt u mogelijk profiteren van aantrekkelijke subsidies. De overheid stimuleert energiebesparing en biedt daarom financiële steun voor isolatiemaatregelen. U kunt op de website van RVO meer informatie vinden over de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Daarnaast biedt onze website gedetailleerde informatie over subsidie isolatie mogelijkheden. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende isolatievormen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Hoorn

Oude subsidies in Hoorn

In het verleden zijn er verschillende subsidieprogramma’s geweest om isolatie in Hoorn te stimuleren. Een voorbeeld hiervan is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s), meer informatie hierover vindt u op de RVO website. Het is van belang om altijd actueel te blijven over welke subsidies beschikbaar zijn, omdat deze regelmatig kunnen veranderen.

Isolatie prijzen in Hoorn

De kosten voor het isoleren van uw woning in Hoorn kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder volgt een tabel met de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende vormen van isolatie. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken afhankelijk van uw specifieke situatie.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Hoorn?

Bij het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden in Hoorn dient u rekening te houden met de lokale bouwvoorschriften en regelgeving. Zo kan het zijn dat voor bepaalde werkzaamheden een vergunning vereist is, of dat er specifieke eisen zijn met betrekking tot het uiterlijk van een pand in een bepaalde wijk. Het is verstandig om vooraf bij de gemeente Hoorn na te gaan welke regels er gelden voor uw isolatieproject.

Vergelijk isolatie specialisten in Hoorn en bespaar!

Wilt u de investering in isolatie zo rendabel mogelijk maken? Door offertes te vergelijken kunt u aanzienlijk besparen op de kosten van isolatie. In Hoorn zijn diverse isolatiespecialisten actief die u graag helpen met uw isolatievraagstukken. Vergelijk de prijzen en diensten van verschillende aanbieders om de beste deal voor uw situatie te vinden. Start vandaag nog met besparen en draag tegelijkertijd bij aan een duurzamere toekomst.