Subsidie voor isolatie in Hoorn

Woont u in Hoorn en bent u van plan uw woning te isoleren? Dan kunt u mogelijk profiteren van subsidies die u een financieel voordeel bieden. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via verschillende regelingen. Een actueel overzicht van de beschikbare subsidies vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) onder ISDE. Bovendien kunt u op de pagina subsidie isolatie meer lezen over hoe u kunt besparen op isolatiekosten met de huidige subsidieregelingen. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies voor isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Hoorn

Oude subsidies in Hoorn

In het verleden waren er andere subsidieregelingen beschikbaar voor inwoners van Hoorn, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor VvE’s. Deze regelingen zijn vaak vervangen of opgenomen in nieuwe subsidies. Voor een compleet overzicht van voorgaande subsidies en advies over hoe u hier mogelijk nog aanspraak op kunt maken, bezoek de RVO-pagina over SEEH voor VvE’s.

Isolatie prijzen in Hoorn

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het soort isolatie dat u kiest en de specifieke eigenschappen van uw woning. Gemiddeld liggen de prijzen voor isolatie als volgt:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Hoorn?

Isolatie van woningen is onderhevig aan bepaalde regelgeving en bouwnormen. In Hoorn moet u bijvoorbeeld rekening houden met de eisen die gesteld worden aan de Rd-waarde van het isolatiemateriaal. Deze waarde geeft de warmteweerstand aan en is bepalend voor de kwaliteit van de isolatie. Voor specifieke informatie over de regelgeving in Hoorn, kunt u het beste contact opnemen met de gemeente of een lokale isolatiespecialist.

Vergelijk isolatie specialisten in Hoorn en bespaar!

Wilt u niet alleen genieten van een warm en comfortabel huis, maar ook besparen op uw energierekening? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes van isolatie specialisten in Hoorn. Door offertes te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken en tot wel 40% besparen op uw isolatiekosten. Neem de eerste stap naar een duurzamer huis en start vandaag nog met vergelijken!