Subsidie voor isolatie in Hoogland

Het verduurzamen van uw woning door middel van isolatie wordt door de overheid gesteund met subsidies, waardoor u aanzienlijk kunt besparen op de kosten. In Hoogland kunt u gebruikmaken van de landelijke Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), die een deel van uw investering kan dekken. De exacte hoogte van de subsidie hangt af van het soort isolatie dat u kiest. Op de website van isolatie subsidie vindt u meer informatie over de beschikbare subsidies en voorwaarden. Hieronder ziet u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende isolatiewerkzaamheden:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Hoogland

Oude subsidies in Hoogland

Voorheen waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) specifiek voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze regelingen niet meer beschikbaar zijn, kunnen ze een indicatie geven van de voortdurende inzet van de overheid om energiebesparing te stimuleren. Meer informatie over deze oude subsidies vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Isolatie prijzen in Hoogland

De kosten voor het isoleren van uw woning kunnen variëren, afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van het project. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatievormen. Deze prijzen zijn inclusief materiaal en arbeid, maar exclusief eventuele subsidie die uw netto kosten kan verlagen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Hoogland?

Als u overweegt om isolatiewerkzaamheden uit te voeren, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de lokale regelgeving en bouwvoorschriften. In Hoogland, net als in de rest van Nederland, zijn er bepaalde eisen waaraan uw isolatie moet voldoen. Deze eisen kunnen betrekking hebben op de dikte van het isolatiemateriaal, de Rd-waarde (warmteweerstand), en of er een vergunning nodig is voor de werkzaamheden. Het is raadzaam om vooraf contact op te nemen met de gemeente voor de specifieke voorschriften die gelden in uw situatie.

Vergelijk isolatie specialisten in Hoogland en bespaar!

Om ervoor te zorgen dat u niet alleen kiest voor kwalitatieve isolatie, maar ook voor een voordelige optie, is het verstandig om offertes van verschillende specialisten te vergelijken. Door het vergelijken van isolatie offertes kunt u tot wel 40% besparen op de kosten. Neem de tijd om uw keuzes te overwegen en selecteer een isolatiespecialist die een goede balans biedt tussen prijs en kwaliteit. Start uw besparingsproces vandaag nog door offertes aan te vragen en de beste deal voor uw isolatieproject in Hoogland te vinden.