Subsidie voor isolatie in Hoek

Isolerende maatregelen kunnen een significante vermindering op uw energierekening betekenen. In Hoek kunt u hiervoor mogelijk gebruikmaken van subsidieprogramma’s. De overheid stimuleert energiebesparende investeringen in uw woning door middel van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Zo kunt u een deel van uw investering terugkrijgen. De exacte voorwaarden en mogelijkheden voor subsidie isolatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type isolatie en de omvang van de maatregelen. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Hoek

Oude subsidies in Hoek

In het verleden waren er ook subsidiemogelijkheden zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze is inmiddels vervangen door de ISDE. Voor meer informatie over voorgaande regelingen kunt u een kijkje nemen op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Isolatie prijzen in Hoek

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de specifieke kenmerken van uw woning. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende isolatietypes in Hoek. Deze prijzen zijn indicatief; voor een nauwkeurige offerte op maat kunt u het beste contact opnemen met lokale isolatiespecialisten.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Hoek?

Wanneer u isolatiewerkzaamheden wilt laten uitvoeren, is het belangrijk om rekening te houden met de lokale regelgeving. In Hoek dient u mogelijk een vergunning aan te vragen voor bepaalde isolatiewerkzaamheden, vooral als het gaat om ingrijpende veranderingen aan de buitenkant van uw woning. Daarnaast zijn er normen voor de kwaliteit van de isolatie, zoals de minimale Rd-waarde. Deze regels zijn er om te zorgen dat de isolatie effectief bijdraagt aan energiebesparing en duurzaamheid.

Vergelijk isolatie specialisten in Hoek en bespaar!

Om de beste deal voor uw isolatieproject te vinden, is het aan te raden om meerdere offertes te vergelijken. Door offertes van verschillende isolatie specialisten in Hoek naast elkaar te leggen, kunt u tot wel 40% besparen op de kosten. U krijgt een duidelijk beeld van de mogelijkheden en prijzen, waardoor u een weloverwogen keuze kunt maken. Start vandaag nog met het vergelijken van offertes en zet een stap richting een duurzame en energiezuinige woning.