Subsidie voor isolatie in Hengelo

Als u in Hengelo woont en overweegt uw woning te isoleren, kunt u mogelijk profiteren van subsidies die de investering aanzienlijk verlagen. De Nederlandse overheid biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) financiële steun aan huiseigenaren die hun woning verduurzamen. Deze subsidie maakt het aantrekkelijker om te investeren in isolatie en zo de energiekosten te verlagen. Meer informatie over de specifieke voorwaarden en hoe u deze subsidie kunt aanvragen, vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Ook kunt u op de pagina over subsidie isolatie meer lezen over de mogelijkheden en wat dit voor u in Hengelo kan betekenen.

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Hengelo

Oude subsidies in Hengelo

In het verleden waren er ook subsidieregelingen zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke regeling niet meer beschikbaar is, kan het lonen om te onderzoeken of er lokale of regionale initiatieven zijn die ondersteuning bieden bij het verduurzamen van uw woning. Voor meer informatie over voormalige subsidies en alternatieve ondersteuningsmogelijkheden kunt u terecht op de website van RVO.

Isolatie prijzen in Hengelo

De kosten voor isolatie kunnen variëren, afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van het project. In Hengelo vindt u een breed scala aan isolatieopties, waarbij de prijzen per vierkante meter kunnen verschillen. De gemiddelde prijzen geven u een indicatie van wat u kunt verwachten wanneer u besluit te investeren in isolatie voor uw woning.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Hengelo?

Wanneer u isolatiewerkzaamheden wilt laten uitvoeren in Hengelo, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de lokale bouwvoorschriften en regelgeving. Zo moet u bij bepaalde isolatiewerkzaamheden wellicht een vergunning aanvragen. Ook dient de isolatie te voldoen aan de gestelde normen en eisen voor energie-efficiëntie. Het is raadzaam om vooraf contact op te nemen met de gemeente Hengelo of een erkend isolatiebedrijf om te informeren naar de specifieke vereisten en mogelijkheden.

Vergelijk isolatie specialisten in Hengelo en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatie specialisten in Hengelo te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken en mogelijk aanzienlijk besparen op de kosten. Elk isolatiebedrijf kan andere tarieven hanteren en door te vergelijken krijgt u inzicht in de prijs-kwaliteitverhouding van de aangeboden diensten. Bezoek onze website en start vandaag nog met het aanvragen van offertes. Zo zet u de eerste stap naar een comfortabeler en energiezuiniger huis in Hengelo.