Subsidie voor isolatie in Hemelum

Als u als inwoner van Hemelum uw woning wilt verduurzamen met isolatie, dan kunt u mogelijk profiteren van aantrekkelijke subsidies. De overheid stimuleert namelijk energiebesparende maatregelen door financiële tegemoetkomingen te bieden. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vindt u uitgebreide informatie over de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Ook kunt u op subsidie isolatie meer lezen over de mogelijkheden voor het ontvangen van subsidie voor isolatie in Hemelum en de specifieke voorwaarden die hieraan verbonden zijn.

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Hemelum

Oude subsidies in Hemelum

In het verleden waren er andere subsidieprogramma’s zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor particulieren en VvE’s. Deze programma’s hebben bijgedragen aan de verbetering van de energie-efficiëntie in woningen in Hemelum en andere delen van Nederland. Hoewel deze specifieke regelingen niet meer beschikbaar zijn, biedt de RVO nog steeds informatie en ondersteuning aan. Voor een overzicht van wat er in het verleden mogelijk was, kunt u terecht op RVO’s SEEH-pagina.

Isolatie prijzen in Hemelum

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type materiaal, de omvang van de werkzaamheden en andere factoren. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende soorten isolatie in Hemelum. Deze indicatieve prijzen helpen u een inschatting te maken van de investering die nodig is om uw woning beter te isoleren.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Hemelum?

In Hemelum, net als in de rest van Nederland, zijn er bouwvoorschriften en regelgeving waaraan voldaan moet worden bij het aanbrengen van isolatie. Deze regels zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en zorgen ervoor dat isolatiewerkzaamheden veilig en volgens de normen worden uitgevoerd. Het is belangrijk dat u zich aan deze regels houdt om problemen te voorkomen en om in aanmerking te komen voor subsidies. Voor specifieke lokale regelgeving kunt u het beste contact opnemen met de gemeente Súdwest-Fryslân, waar Hemelum onder valt.

Vergelijk isolatie specialisten in Hemelum en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatie specialisten in Hemelum te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op uw isolatieproject. Het is niet alleen een kwestie van de laagste prijs vinden, maar ook van de beste kwaliteit en service. Neem de tijd om beoordelingen te lezen, kwalificaties te controleren en persoonlijke offertes te ontvangen. Bezoek onze website om gemakkelijk en snel meerdere offertes van betrouwbare isolatie specialisten in uw regio te ontvangen. Zo zorgt u ervoor dat u de beste deal krijgt en bijdraagt aan een duurzamere toekomst.