Subsidie voor isolatie in Hem

Wanneer u overweegt uw woning in Hem te isoleren, is het verstandig om te onderzoeken welke subsidiemogelijkheden er zijn. De overheid biedt namelijk aantrekkelijke subsidies die uw investering in isolatie aanzienlijk kunnen verlagen. U kunt op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de huidige regelingen en voorwaarden vinden. Daarnaast is het aan te raden om de pagina over subsidie isolatie te raadplegen voor een helder overzicht van de mogelijkheden. Hieronder treft u een tabel met de huidige subsidies per soort isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Hem

Oude subsidies in Hem

In het verleden waren er ook subsidies beschikbaar gesteld specifiek voor woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) in Hem en andere plaatsen. Deze regelingen veranderen regelmatig, dus het is belangrijk om actuele informatie te verkrijgen. Een voorbeeld van een eerdere subsidie is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor VvE’s, waarover u meer kunt lezen op de website van de RVO.

Isolatie prijzen in Hem

De kosten voor het isoleren van uw woning in Hem kunnen variëren, afhankelijk van de soort isolatie die u kiest en de omvang van het project. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatietypen. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken van de actuele marktprijzen. Het is aan te raden om offertes aan te vragen bij meerdere isolatiespecialisten om een nauwkeurige inschatting van de kosten te krijgen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Hem?

Als u in Hem isolatiewerkzaamheden wilt uitvoeren, dient u rekening te houden met de lokale bouwregelgeving en eventuele verplichtingen. Hoewel isolatie op zich niet wettelijk verplicht is, zijn er wel regels en normen waaraan de isolatie moet voldoen. Zo zijn er bijvoorbeeld eisen met betrekking tot de thermische weerstand (Rd-waarde) van het isolatiemateriaal. Het is raadzaam om voorafgaand aan de werkzaamheden de gemeente te raadplegen of er specifieke vereisten of vergunningen nodig zijn.

Vergelijk isolatie specialisten in Hem en bespaar!

U kunt aanzienlijke besparingen realiseren door offertes voor isolatiewerkzaamheden te vergelijken. Door verschillende isolatie specialisten in Hem te benaderen en hun aanbiedingen naast elkaar te leggen, krijgt u een goed beeld van de markt en kunt u de meest voordelige keuze maken. Het vergelijken van offertes is een effectieve manier om tot wel 40% te besparen op de kosten van uw isolatieproject.