Subsidie voor isolatie in Helvoirt

Als u overweegt om uw woning in Helvoirt te isoleren, is het goed om te weten dat er financiële ondersteuning beschikbaar is om uw investering aantrekkelijker te maken. De overheid biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) een tegemoetkoming voor het isoleren van uw huis. Deze subsidie is van toepassing op verschillende isolatiemaatregelen, zoals dak-, spouwmuur- en vloerisolatie. Informatie over hoeveel subsidie u kunt ontvangen voor uw isolatieproject in Helvoirt vindt u op de pagina over subsidie isolatie. Hieronder ziet u een overzicht van de huidige subsidiebedragen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Helvoirt

Oude subsidies in Helvoirt

Voorheen waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH), die specifiek bedoeld waren voor particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze regeling niet meer actief is voor particuliere woningeigenaren, kunnen VvE’s nog wel gebruikmaken van de SEEH voor energiebesparende maatregelen. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Isolatie prijzen in Helvoirt

De kosten voor het isoleren van uw woning kunnen variëren afhankelijk van de isolatievorm en de oppervlakte die behandeld moet worden. Hieronder vindt u een indicatie van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie in Helvoirt. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeid en btw, maar exclusief eventuele subsidies die de kosten nog verder kunnen verlagen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Helvoirt?

In Helvoirt, zoals in de rest van Nederland, gelden er bouwvoorschriften en regelgeving omtrent isolatie. Bij het aanbrengen van isolatie moet u rekening houden met de geldende isolatienormen en bouwbesluiten. Dit betekent onder andere dat de isolatiewaarden (Rd-waarden) moeten voldoen aan de minimale eisen voor energie-efficiëntie. Voor meer informatie over de specifieke regels en normen kunt u terecht bij uw gemeente of een erkende isolatiespecialist.

Vergelijk isolatie specialisten in Helvoirt en bespaar!

Wanneer u besluit om uw huis in Helvoirt te isoleren, is het aan te raden om offertes van verschillende isolatiespecialisten te vergelijken. Hierdoor krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden en de kosten. Door offertes te vergelijken, kunt u wellicht tot 40% besparen op uw isolatieproject. Neem de tijd om de verschillende opties te overwegen en kies de specialist die het beste bij uw wensen en budget past.