Subsidie voor isolatie in Hellevoetsluis

Wanneer u overweegt uw woning in Hellevoetsluis te isoleren, is het de moeite waard om te onderzoeken welke subsidies er beschikbaar zijn. De overheid biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) mogelijkheden om een deel van uw investering terug te krijgen. Door gebruik te maken van subsidie isolatie, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten voor het verduurzamen van uw huis. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Hellevoetsluis

Oude subsidies in Hellevoetsluis

In het verleden waren er andere subsidieprogramma’s zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke subsidie niet langer beschikbaar is, kunnen VvE’s nog steeds gebruikmaken van de huidige ISDE-regeling. Voor meer details over wat er in het verleden werd aangeboden en wat nu mogelijk is, kunt u de informatie raadplegen op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Isolatie prijzen in Hellevoetsluis

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatietypes in Hellevoetsluis. Deze prijzen zijn exclusief eventuele subsidies die uw investering kunnen verlagen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Hellevoetsluis?

Isolatie van uw woning in Hellevoetsluis is niet verplicht, maar er zijn wel bepaalde regels en normen waaraan voldaan moet worden. Deze regels zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en zorgen ervoor dat de isolatiewerkzaamheden bijdragen aan de energiezuinigheid en duurzaamheid van gebouwen. Het is belangrijk om u aan deze regels te houden, niet alleen voor uw eigen comfort en energiebesparing, maar ook om eventuele boetes te voorkomen.

Vergelijk isolatie specialisten in Hellevoetsluis en bespaar!

Het is verstandig om niet bij de eerste de beste aanbieder uw isolatiewerkzaamheden te laten uitvoeren. Door offertes te vergelijken van verschillende isolatiespecialisten in Hellevoetsluis, kunt u tot wel 40% besparen op de kosten. Bovendien krijgt u een beter beeld van de prijs-kwaliteitverhouding en kunt u een weloverwogen keuze maken voor een specialist die bij uw wensen en budget past. Begin vandaag nog met vergelijken en maak uw huis energiezuiniger en comfortabeler.