Subsidie voor isolatie in Hellendoorn

Als u overweegt uw woning in Hellendoorn te isoleren, kunt u mogelijk gebruikmaken van aantrekkelijke subsidies. De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) ondersteunt u financieel bij het isoleren van uw woning. Voor meer informatie over de ISDE en de voorwaarden kunt u terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarnaast biedt de website isolatie subsidie een overzicht van alle beschikbare subsidies en regelingen die u kunnen helpen bij het verlagen van de kosten voor isolatie. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen per vierkante meter voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Hellendoorn

Oude subsidies in Hellendoorn

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s), die tot doel hadden om energiebesparende maatregelen in appartementscomplexen te stimuleren. Hoewel deze regeling inmiddels is gesloten, kunt u op de RVO website nog steeds informatie vinden over de voorwaarden en mogelijkheden van voorgaande subsidies die wellicht relevant zijn voor uw situatie in Hellendoorn.

Isolatie prijzen in Hellendoorn

De kosten voor het isoleren van uw woning in Hellendoorn kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Om u een indicatie te geven van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie, vindt u hieronder een tabel met de huidige prijzen:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Hellendoorn?

In Hellendoorn, net als in de rest van Nederland, zijn er bouwvoorschriften en regelgeving die de eisen voor isolatie bepalen. Deze voorschriften zijn gericht op het verbeteren van de energie-efficiëntie van gebouwen. Het is belangrijk om u te informeren over de specifieke eisen die gelden voor uw woning of gebouw. Bijvoorbeeld, er zijn eisen voor de thermische prestaties van materialen die gebruikt worden voor isolatie, zoals de Rd-waarde, die aangeeft hoe goed het materiaal isoleert. Controleer deze regels voordat u begint met isolatiewerkzaamheden.

Vergelijk isolatie specialisten in Hellendoorn en bespaar!

Wilt u de beste deal voor uw isolatieproject in Hellendoorn? Door offertes te vergelijken van verschillende isolatie specialisten kunt u een weloverwogen keuze maken en mogelijk aanzienlijk besparen op de kosten. Neem de tijd om verschillende aanbiedingen te vergelijken en kies de specialist die het beste bij uw behoeften en budget past. Begin vandaag nog met besparen en zorg tegelijkertijd voor een comfortabeler en energie-efficiënter thuis.