Subsidie voor isolatie in Heino

Als u overweegt uw woning in Heino te isoleren, is het verstandig om te onderzoeken welke subsidies u daarbij kunnen helpen. De overheid biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) financiële ondersteuning aan huiseigenaren die hun woning energiezuiniger willen maken. Deze subsidie kan een significant deel van de kosten dekken en daarmee de investering nog aantrekkelijker maken. Het is mogelijk om een substantieel bedrag terug te krijgen voor verschillende isolatiemaatregelen, van gevel- tot dakisolatie. Voor meer gedetailleerde informatie over de subsidie isolatie kunt u terecht op de pagina over isolatie subsidie. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende vormen van isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Heino

Oude subsidies in Heino

In het verleden waren er ook subsidieregelingen beschikbaar zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke subsidie niet meer beschikbaar is voor individuele huiseigenaren, kunnen VvE’s nog steeds gebruikmaken van bepaalde voordelen. Voor actuele informatie over de subsidiemogelijkheden voor VvE’s kunt u de website van RVO raadplegen.

Isolatie prijzen in Heino

De kosten voor het isoleren van uw woning in Heino kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest. Hieronder vindt u een tabel met de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatietypes. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeid en btw. Door deze prijzen te vergelijken met de subsidies die u kunt ontvangen, krijgt u een beter beeld van de netto investering die nodig is om uw woning te isoleren.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Heino?

Wanneer u uw woning in Heino gaat isoleren, dient u rekening te houden met de lokale regelgeving en bouwvoorschriften. In sommige gevallen kan een vergunning vereist zijn, vooral als het gaat om ingrijpende veranderingen aan de buitenkant van het gebouw. Het is raadzaam om vooraf contact op te nemen met de gemeente Raalte om na te gaan welke regels er specifiek voor uw situatie gelden. Daarnaast is het belangrijk dat de isolatiewerkzaamheden voldoen aan de geldende isolatienormen en bouwvoorschriften om in aanmerking te komen voor subsidies.

Vergelijk isolatie specialisten in Heino en bespaar!

Het kiezen van een betrouwbare isolatiespecialist is essentieel voor het succes van uw isolatieproject in Heino. Door offertes te vergelijken van verschillende specialisten, kunt u niet alleen de beste prijs vinden, maar ook inzicht krijgen in de kwaliteit en service die zij bieden. Op deze manier kunt u tot wel 40% besparen op uw isolatiewerkzaamheden. Start nu met vergelijken en zet de eerste stap naar een comfortabeler en energiezuiniger huis.