Subsidie voor isolatie in Heeswijk-Dinther

Wanneer u overweegt uw woning in Heeswijk-Dinther te isoleren, is het raadzaam om te onderzoeken of u in aanmerking komt voor subsidie. De overheid stimuleert energiebesparing in woningen door middel van subsidies. U kunt op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) meer informatie vinden over de huidige subsidieregelingen. Ook kunt u meer inzicht krijgen in de mogelijkheden voor subsidie isolatie via onze informatieve pagina. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Heeswijk-Dinther

Oude subsidies in Heeswijk-Dinther

In het verleden waren er verschillende subsidies beschikbaar voor isolatieprojecten in Heeswijk-Dinther. Een voorbeeld hiervan was de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaars (VvE’s). Voor actuele informatie over deze en andere verlopen subsidies kunt u terecht op de RVO-website. Het is van belang om altijd de huidige subsidiemogelijkheden te bekijken, aangezien regelingen kunnen veranderen.

Isolatie prijzen in Heeswijk-Dinther

De kosten van isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de specifieke omstandigheden van uw woning. Hieronder treft u een tabel met gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemethoden. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeid en btw. Door offertes te vergelijken, kunt u de meest voordelige optie voor uw situatie vinden.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Heeswijk-Dinther?

In Heeswijk-Dinther, net als in de rest van Nederland, moet isolatie voldoen aan bepaalde bouwvoorschriften en regelgeving. Deze zijn vastgelegd in het Bouwbesluit, waarin de minimale eisen voor onder andere de thermische prestaties van gebouwen staan beschreven. Voordat u begint met isoleren, is het verstandig om na te gaan of een vergunning vereist is en of uw isolatieplannen voldoen aan de geldende eisen. Soms zijn er lokale regels of welstandseisen die invloed kunnen hebben op uw mogelijkheden.

Vergelijk isolatie specialisten in Heeswijk-Dinther en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten te vergelijken, kunt u niet alleen de meest geschikte vakman voor uw project vinden, maar ook aanzienlijk besparen op de kosten. Het vergelijken van offertes geeft u een helder beeld van de prijs-kwaliteitverhouding en helpt u om een geïnformeerde keuze te maken. Bezoek onze website om eenvoudig offertes aan te vragen en ontdek hoe u tot wel 40% op uw isolatieproject in Heeswijk-Dinther kunt besparen.