Subsidie voor isolatie in Heesch

Als inwoner van Heesch bent u mogelijk op zoek naar manieren om uw woning energiezuiniger te maken. Een belangrijke stap hierin is het isoleren van uw huis. Gelukkig kunt u profiteren van aantrekkelijke subsidies die de kosten drukken. De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is een dergelijke regeling waar u als huiseigenaar gebruik van kunt maken. Voor meer informatie over de ISDE-regeling kunt u terecht op de website van RVO. Verder is het aan te raden om de specifieke voorwaarden voor subsidie isolatie te bekijken om optimaal van deze regelingen te profiteren. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiemogelijkheden:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Heesch

Oude subsidies in Heesch

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor verenigingen van eigenaren (VvE’s). Hoewel deze regeling niet meer beschikbaar is voor individuele huiseigenaren, kunnen VvE’s nog steeds in aanmerking komen voor bepaalde voordelen. Voor meer informatie over de SEEH-regeling kunt u bezoeken RVO SEEH voor VvE’s.

Isolatie prijzen in Heesch

Het isoleren van uw woning in Heesch is een investering die zichzelf terugverdient door lagere energiekosten. De prijzen voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de specifieke omstandigheden van uw woning. Hieronder vindt u een indicatie van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Heesch?

In Nederland zijn er regels en normen voor het isoleren van woningen. Deze regels zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en zorgen ervoor dat isolatiewerkzaamheden op een veilige en energie-efficiënte manier worden uitgevoerd. Het is belangrijk dat u zich aan deze regels houdt om in aanmerking te komen voor subsidies en om te voldoen aan de geldende wetgeving. Informeer bij uw gemeente naar de specifieke voorschriften die in Heesch gelden.

Vergelijk isolatie specialisten in Heesch en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatie specialisten in Heesch te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken en mogelijk flink besparen op de kosten van isolatie. Het is verstandig om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de kwaliteit van de materialen en de ervaring van de specialist. Bezoek onze website om eenvoudig offertes te vergelijken en vind de beste deal voor uw isolatieproject.