Subsidie voor isolatie in Heerhugowaard

Als u overweegt uw woning in Heerhugowaard te isoleren, dan kunt u mogelijk gebruik maken van aantrekkelijke subsidies. De overheid biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) een tegemoetkoming voor het verduurzamen van uw huis. Dit kan aanzienlijk schelen in de kosten. Voor specifieke informatie over de subsidie isolatie in uw regio kunt u de volgende tabel raadplegen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Heerhugowaard

Oude subsidies in Heerhugowaard

In het verleden waren er andere subsidieregelingen zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor particulieren. Deze regelingen zijn inmiddels vervangen of aangepast, maar het kan zinvol zijn om te onderzoeken of u nog aanspraak kunt maken op resterende potjes. Voor meer informatie over dergelijke oude subsidies kunt u terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Isolatie prijzen in Heerhugowaard

De kosten voor het isoleren van uw woning in Heerhugowaard kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals het type isolatie en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatievormen:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Heerhugowaard?

In Heerhugowaard, net als in de rest van Nederland, gelden er bepaalde regels en voorschriften voor isolatiewerkzaamheden. Zo zijn er eisen gesteld aan de minimale Rd-waarde (warmteweerstand) van het gebruikte isolatiemateriaal. Daarnaast kan het zijn dat u voor sommige isolatiewerkzaamheden een vergunning nodig heeft. Het is raadzaam om voorafgaand aan de werkzaamheden contact op te nemen met uw gemeente om te informeren naar de lokale richtlijnen en eventuele vergunningseisen.

Vergelijk isolatie specialisten in Heerhugowaard en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Heerhugowaard te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten van uw isolatieproject. Het is aan te raden om meerdere offertes aan te vragen, zodat u een goed beeld krijgt van de markt en de beste prijs-kwaliteitverhouding kunt vinden. Start vandaag nog met vergelijken en zet een grote stap richting een duurzamere en comfortabelere woning.