Subsidie voor isolatie in Heerenveen

Wanneer u in Heerenveen woont en overweegt uw woning te isoleren, kunt u mogelijk profiteren van subsidies die bijdragen aan de verlaging van uw investering. De landelijke overheid biedt de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) aan, die u kunt aanvragen via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarnaast kunt u op de website van isolatie subsidie meer informatie vinden over lokale regelingen en de specifieke voorwaarden die gelden in Heerenveen. Het is belangrijk om te weten dat subsidies kunnen variëren afhankelijk van de soort isolatie die u kiest. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatiemaatregelen.

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Heerenveen

Oude subsidies in Heerenveen

In het verleden waren er andere subsidieregelingen beschikbaar voor inwoners van Heerenveen die hun huis wilden isoleren. Een voorbeeld hiervan is de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor verenigingen van eigenaren (VvE’s), die te vinden is op de website van de RVO. Hoewel deze regelingen niet meer van toepassing zijn, kunnen ze een indicatie geven van de voortdurende inzet van de overheid om energiebesparing te stimuleren. Het is altijd raadzaam om de meest actuele informatie over beschikbare subsidies te controleren, aangezien regelingen kunnen wijzigen.

Isolatie prijzen in Heerenveen

De kosten voor het isoleren van uw woning in Heerenveen kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van het project. Hieronder vindt u een tabel met de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemethoden. Deze prijzen zijn inclusief materiaal en arbeid, maar houd er rekening mee dat ze indicatief zijn en dat specifieke offertes kunnen afwijken.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Heerenveen?

In Heerenveen, net als in de rest van Nederland, zijn er bepaalde regels en voorschriften die gelden voor het aanbrengen van isolatie in woningen. Deze bouwvoorschriften zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en bevatten eisen met betrekking tot bijvoorbeeld de thermische prestaties en de veiligheid van isolatiematerialen. Hoewel isolatie op zich niet verplicht is, zijn er wel situaties waarin verbetering van de isolatie vereist kan zijn, bijvoorbeeld bij grote renovaties of bij de verkoop van uw woning. Het is van belang om vooraf goed te informeren naar de lokale regelgeving en eventueel benodigde vergunningen.

Vergelijk isolatie specialisten in Heerenveen en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Heerenveen te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken en mogelijk aanzienlijk besparen op uw isolatieproject. Het is niet ongebruikelijk dat prijzen en diensten uiteenlopen, dus een vergelijking kan u helpen om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Bovendien kan een lokale specialist u adviseren over de meest geschikte isolatiemaatregelen voor uw woning en de mogelijke subsidies waarvan u kunt profiteren. Start vandaag nog met vergelijken en zet een stap richting een comfortabeler en energiezuiniger huis.