Subsidie voor isolatie in Heemstede

Wanneer u overweegt uw woning in Heemstede te isoleren, is het goed om te weten dat er mogelijkheden zijn om financiële ondersteuning te krijgen. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via diverse subsidies. Een van de regelingen waar u gebruik van kunt maken is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarnaast kan de specifieke subsidie isolatie in Heemstede u een aanzienlijk voordeel opleveren bij het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Heemstede

Oude subsidies in Heemstede

In het verleden waren er verschillende lokale subsidies beschikbaar voor inwoners van Heemstede die hun woning wilden verduurzamen. Hoewel sommige van deze regelingen niet langer actief zijn, kunnen ze een indicatie geven van de soort steun die de gemeente heeft geboden. Voor meer informatie over voormalige subsidies en eventuele nieuwe initiatieven kunt u de website van de RVO raadplegen, specifiek de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE’s.

Isolatie prijzen in Heemstede

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type isolatie en de omvang van uw project. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatietypen in Heemstede. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken op basis van uw specifieke situatie en de keuzes die u maakt.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Heemstede?

In Heemstede, net als in de rest van Nederland, zijn er bouwvoorschriften en regelgeving die van toepassing zijn op het isoleren van uw woning. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de isolatie voldoet aan bepaalde isolatiewaarden, ook wel Rd-waarden genoemd. Deze waarden geven de warmteweerstand van het isolatiemateriaal aan. Het naleven van deze voorschriften zorgt niet alleen voor een optimale energiebesparing, maar is ook van belang voor het verkrijgen van subsidies. Informeer bij uw gemeente naar de specifieke eisen en mogelijke vergunningen die nodig kunnen zijn voor uw isolatieproject.

Vergelijk isolatie specialisten in Heemstede en bespaar!

Isolatie van uw woning in Heemstede is een investering die u op termijn aanzienlijke besparingen kan opleveren. Door verschillende offertes van isolatiespecialisten te vergelijken, kunt u tot wel 40% besparen op uw isolatieproject. Neem de tijd om de opties te overwegen en kies de specialist die het beste past bij uw wensen en budget. Een goed geïsoleerde woning draagt bij aan een duurzamere toekomst en een comfortabeler thuis.