Subsidie voor isolatie in Heemskerk

Wanneer u overweegt uw woning in Heemskerk te isoleren, kunt u profiteren van aantrekkelijke subsidies. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via diverse regelingen. Eén daarvan is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), die u kunt aanvragen voor verschillende soorten isolatie. Voor meer informatie bezoekt u de website van RVO. Daarnaast kunt u op de pagina subsidie isolatie een overzicht vinden van de huidige subsidies die beschikbaar zijn voor isolatiemaatregelen. De onderstaande tabel geeft een duidelijk beeld van wat u kunt verwachten aan subsidiebedragen per vierkante meter.

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Heemskerk

Oude subsidies in Heemskerk

In het verleden waren er andere subsidievormen beschikbaar, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) specifiek voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze regeling niet meer actief is voor individuele huiseigenaren, kunnen VvE’s nog steeds gebruikmaken van deze ondersteuning. Voor meer details kunt u terecht op de pagina van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor VvE’s.

Isolatie prijzen in Heemskerk

De kosten van isolatie variëren per soort en omvang van de isolatiewerkzaamheden. In Heemskerk kunt u te maken krijgen met diverse prijsniveaus, afhankelijk van het type isolatie dat u kiest. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter, die u als richtlijn kunt gebruiken bij het plannen van uw isolatieproject. Houd er rekening mee dat deze prijzen exclusief eventuele subsidies zijn, die uw netto investering aanzienlijk kunnen verlagen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Heemskerk?

Isolatie van woningen in Heemskerk is niet wettelijk verplicht, maar de overheid stelt wel bepaalde eisen aan de kwaliteit van isolatie wanneer u besluit deze aan te brengen. Deze eisen zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en zorgen voor een minimale isolatiewaarde, ook wel de Rd-waarde genoemd. Het naleven van deze eisen is belangrijk, niet alleen voor het milieu maar ook voor uw portemonnee. Goede isolatie leidt namelijk tot een lagere energierekening en een verhoogd wooncomfort. Bovendien kunt u met deze maatregelen vaak in aanmerking komen voor subsidies die uw investering aantrekkelijker maken.

Vergelijk isolatie specialisten in Heemskerk en bespaar!

Het is verstandig om niet met de eerste de beste aanbieder in zee te gaan. Door offertes van verschillende isolatie specialisten in Heemskerk te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken. Dit vergelijkingsproces kan u tot wel 40% besparing opleveren op de kosten van uw isolatieproject. Neem de tijd om verschillende offertes naast elkaar te leggen en kies de specialist die het beste bij uw wensen en budget past. Start vandaag nog met vergelijken en zet de stap naar een duurzamer en comfortabeler huis.